Muschiuleț de porc în mantie de bacon afumat și dulceață de roșii cherry
Publicat: Luni, 11 Septembrie 2017, 21:05 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:25Ingrediente
- 6 cartofi mov,
- 1 kg mușchiuleț de porc
- 3 caserole de bacon fâșii
- 200 g unt
- 250 ml lapte
- sare
- piper
- 250 g roșii cherry
- 2 căței de usturoi
- 50 ml vin alb
- 7-8 frunze de busuioc proaspăt
- 1 legatură pătrunjel verde
- 10-25 buc. panseluțe
- 20 buc. sakura mix
- 2 ridichi
- 10-15 ciuperci enoki
- 10-15 buc. chives
- 20 g susan negru
- 50 g zahăr
- 8 buc. baby morcov
- 50 ml ulei de măsline
Mod de preparare
Se fierb cartofii tocați în cuburi, în apă cu sare, apoi se scurg, se pasează împreună cu untul, apoi se diluează cu lapte fierbinte, până se obține textura dorită și se potrivește gustul cu sare și piper.
Baby morcovul se fierbe, de asemeni, în apă cu puțină sare, atât cât să se pătrundă.
Se curăță muschiulețul de porc, se porționeazaă, apoi fiecare bucată se învelește în fâșii de bacon, se trag la tigaie pentru 1-2 minute pe fiecare parte, apoi se prepară definitiv la cuptor.
Într-o tigaie se pune puțin unt si puțin ulei de măsline, se adaugă usturoiul răzuit, apoi roșiile cherry.
Se călesc bine, se adaugă puțin zahăr pentru a se carameliza și totul se stinge cu vin.
Se lasă să se reducă apoi se pune busuiocul, iar la sfârșit, pătrunjelul tocat marunt.
Se montează preparatele pe farfurie și se ornează cu ciuperci, chivas și panseluțe.