Negresă cu ciocolată și vișine. Cea mai adorată prăjitură de vară!
Cea mai bună combinație pentru o prăjitură este cea dintre ciocolată și vișine, iar dacă mai adăugăm și nuci, sau arahide, prăjitura este chiar minunată, așa cum veți vedea și în rețeta Negresă cu ciocolată și vișine.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 11 Iunie 2020, 10:24 | Actualizat: Marti, 18 Octombrie 2022, 11:02- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ce ne trebuie pentru Rețeta Negresă cu ciocolată și vișine:
- 6 ouă, medii
- 150 g zahăr
- 100 g făină
- 200 g ciocolată amăruie
- 150 g unt de arahide
- 50 ml lapte
- 2 lingurițe esență de rom
- un praf de sare
- 250 gr vișine fără sâmburi
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță zeamă de lămâie
- puțin unt și făină pentru tapetat tava
Rețeta Negresă cu ciocolată și vișine - Preparare
Se pornește cuptorul la 180 de grade.
Se rupe ciocolata în bucăți mici și se topește la bain marie împreună cu untul de arahide și laptele. Se lasă la temperat.
Albușurile se mixează spumă, mai întâi cu un praf de sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul. Se va obține o bezea fermă.
Pe aceeași temăSe încorporează în bezea, folosind o spatulă, mai întâi gălbenușurile, apoi ciocolata topită, esența și bicarbonatul stins în zeama de lămâie. Se încorporează făina amestecată cu praful de copt și la final, vișinele.
Se unge o tavă de cuptor de 23/35 cm cu unt și se tapetează cu făină și se întinde în ea compoziția pentru negresă cu ciocolată și vișine. Se nivelează uniform și se coace pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit.
Se lasă să se răcească bine, înainte de a o porționa și servi cu poftă, alături de cei dragi.
Spor și poftă bună!
Pe aceeași temă