Negresă cu gem de caise și ciocolată. O prăjitură foarte aromată, cu o textură aerată!
Negresa cu gem de caise și ciocolată, este o prăjitură delicioasă, puternic aromată și cu o textură aerată!
Publicat: Luni, 15 Ianuarie 2018, 09:29 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:18- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Negresa cu gem de caise și ciocolată, este o prăjitură delicioasă, puternic aromată și cu o textură aerată!
Ingrediente
- 5 ouă medii
- 150 g unt cu 82% grăsime
- 50 ml lapte
- 200 g ciocolată amăruie
- 100 g zahăr
- 150 g gem de caise
- 150 g faină
- 2 lingurițe esență de migdale
- 150 g nucă tăiată grosier
- un praf de sare
- 1 plic praf de copt
- fulgi de ciocolată albă, pentru decor
Mod de preparare negresă cu gem de caise și ciocolată
Se pun pe foc, untul cu laptele și ciocolata ruptă și se amestecă continuu, până se obține o cremă omogenă.
Se amestecă ouăle cu puțină sare și zahărul până devin spumoase, apoi se adaugă, în fir subțire, 2/3 din compoziția cu ciocolată, ușor răcită și gemul de caise.
Făina se cerne împreună praful de copt și se încorporează în compoziția de mai sus.
Se adaugă și esența și nucile tocate grosier.
Compoziția de negresă cu gem de caise și nuci se întinde într-o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm.
Se coace la 180 de grade pentru 35 de minute.
Se lasă apoi la răcit și se glazurează cu crema de ciocolată oprită.
Se decorează cu fulgi de ciocolată albă.