Negresă cu glazură de ciocolată și frișcă. Un desert de nerefuzat!
Unele dintre cele mai populare rețete de prăjituri sunt rețetele de negresa. Nimeni nu refuză așa prăjituri delicioase.
Publicat: Luni, 16 Septembrie 2019, 20:40 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:07Unele dintre cele mai populare rețete de prăjituri sunt rețetele de negresa. Nimeni nu refuză așa prăjituri delicioase, iar rețeta Negresă cu glazură de ciocolată și frișcă, sigur împacă toate gusturile.
Rețeta Negresă cu glazură de ciocolată și frișcă – Ingrediente:
- 200 g unt
- 6 ouă
- 200 ml lapte
- 200 g zahăr
- 2 linguri cacao
- 2 lingurițe esență de rom/vanilie
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 linguriță oțet
- 400 g făina
- 200 g nucă
- Pentru glazură:
- 2 linguri cacao
- 150 ml lapte
- 150 gr zahăr
- 50 gr unt
- nucă mărunțită pentru decor
- 200 g frișcă pentru servit
Rețeta Negresă cu glazură de ciocolată și frișcă – Mod de preparare
Se amestecă untul la temperatura camerei cu zahărul până devine cremos.
Se adaugă gălbenușurile și se omogenizează bine.
Apoi se adaugă laptele, esența, praful de copt stins în oțet și se amestecă totul bine. Apoi se încorporează cacaua amestecată cu făina și nuca tăiată grosier.
Negresa cu glazură de ciocolată se coace pentru 35 de minute, la 180 de grade, sau până trece testul cu scobitoarea.
Pentru glazura de ciocolată se amestecă laptele cu zahărul, cacaua și esența și se pun la foc până se diluează totul.
Se adaugă untiul și se stinge focul.
Glazura se întinde fierbinte peste negresa ușor temperată, apoi se presară nucă măcinată.
Delicioasa Negresă cu glazură de ciocolată se servește cu frișcă.