Paella catalană
Se pune ulei de măsline la încins. Iepurele se taie în bucăți mici, care se prăjesc în uleiul încins.
Publicat: Marti, 29 Martie 2016, 14:58 | Actualizat: Duminica, 22 Noiembrie 2020, 18:18Ingrediente
- 250 ml ulei de măsline
- 300 g iepure
- 5 buc ceapă
- 1 căpățănă usturoi
- 1 legătură pătrunjel verde
- ardei gras rosu și verde (1 buc din fiecare)
- 10 buc calamari inele
- 8 buc creveți de. mare
- scoici albe și negre cu tot cu cochilie (8 buc din fiecare)
- 8 raci ( mici)
- 8 caracatițe mini
- 1 plic șofran
- 100 ml vin alb
- 500 g supă de pește
- 500 g supă de pui
- 150 g bulion
- 500 g orez bob rotund de cea mai bună calitate
- 3 frunze de dafin
- sare
- piper
- 1 lămâie
- 200 g mazăre verde congelată
- reducție de oțet balsamic (pentru decor)
- germeni (pentru decor)
- 3 roșii fără coajă, fără semințe și cubulețe sau roșii chery (pentru decor)
- sos pesto (pentru decor)
Mod de preparare
1. Se pune ulei de măsline la încins. Iepurele se taie în bucăți mici, care se prăjesc în uleiul încins.
2. Ceapa se curăță, se spală și se toacă foarte mărunt, la robot. După ce s-a rumenit bine iepurele, adăugăm ceapa tocată.
3. Usturoiul se curăță, pătrunjelul se spală și se trec împreună prin robot, dar se urmarește să nu se paseze prea fin. Ceapa se lasă la prăjit până devine translucidă și usor colorată, apoi se adaugă pasta de usturoi și pătrunjel.
4. Fructele de mare se dezgheață în prealabil. Supa se pune la încălzit. Peste ceapa si pasta de pe foc, adăugăm fâșii de ardei gras roșu și verde, inelele de calamar pe care le lăsăm puțin la prăjit, creveții, racii, caracatița mini, bulionul, scoici albe și negre (cu cochilie), supa de pește și de pui, piper, sare după gust, frunze de dafin, mazărea.
5. După primul clocot, adăugăm orezul, sofranul stins în vin pentru a căpăta culoarea galbenă și 3 linguri de ulei de măsline. Amestecăm timp de aproximativ 5 minute adăugând, treptat, supă caldă de pește pentru a nu se lipi orezul.
6. Apoi acoperim vasul cu un capac și lăsăm mâncarea să fiarbă încă aproximativ 10 minute. Trebuie să fie supă suficientă așa încât orezul să se poată hidrata.
Se servește caldă.
Timp de preparare: 60 minute.