Desert la pahar. Panna cotta cu jeleu de fructe și topping de ciocolată
Pentru că deserturile la pahar au un mare efect asupra invitaților, vă invităm să testați rețeta Panna cotta cu jeleu de fructe și topping de ciocolată și invitații să-i încântați!
Publicat: Vineri, 01 Martie 2019, 14:14 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 18:49Pentru că deserturile la pahar au un mare efect asupra invitaților, vă invităm să testați rețeta Panna cotta cu jeleu de fructe și topping de ciocolată și invitații să-i încântați!
Ingrediente pentru rețeta Panna cotta cu jeleu de fructe și topping de ciocolată
- Pentru panna cotta:
- 500 de ml smantana dulce
- 100 ml de lapte
- 100 gr de zahar
- 1 praf de sare
- 10 gr gelatină
- 2 lingurițe esență de vanilie
- Pentru jeleul de fructe:
- 800 gr compot de prune( sau fructele preferate)
- 30 gr amidon
- topping de ciocolată
- câteva pișcoturi de șampanie
- ciocolată albă și neagră pentru decor
Mod de preparare pentru rețeta Panna cotta cu jeleu de fructe și topping de ciocolată
Pentru a prepara panna cotta, mai întâi hidratăm gelatina în laptele rece. Smântâna dulce o punem la încălzit împreună cu zahărul și o lăsăm doar până se topește zahărul. Adăugăm un praf de sare și esența și o turnăm peste gelatina hidratată. Amestecăm intens până când gelatina se topește și se omogenizează compoziția. Imediat, turnăm compoziția în pahare.
Pentru jeleul de fructe se scurg fructele din compot, iar sucul se amestecă cu amidonul și câteva fructe pasate. Se fierbe până se îngroașă ușor, apoi se lasă la temperat. Se adaugă fructele scurse și se toarnă peste panna cotta din pahare, deja răcită.
Se presară bucăți de pișcoturi deasupra și se glazurează totul cu topping de ciocolată. Se decorează cu bucăți de ciocolată albă și neagră și cu frunze de mentă.
Panna cotta cu jeleu de fructe și topping de ciocolată se servește rece, de la frigider.