Vă place cafeaua servită cu un desert alături? Iată cum vă puteți bucura de ambele, preparând o delicioasă negresă cu cafea și jeleu din fructe de pădure!
Ingrediente
- Pentru negresă cu cafea:
- 4 ouă
- 125 g zahăr
- 125 ml cafea fiartă
- 125 g unt
- 200 g făină
- 25 g cacao
- 50 g nucă măcinată
- 1 linguriță praf de copt
- 1 praf sare
- Pentru jeleul din fructe de pădure:
- 250 g fructe de pădure, amestec
- 150 g zahăr
- 20 g amidon de porumb
Mod de preparare negresă cu cafea și jeleu din fructe de pădure
Preparați o cafea fix pe placul vostru, la filtru sau la expresor, pe care o lăsați să se tempereze ușor și din care luați doar 125 ml.
Separați albușurile de gălbenușuri și presărați un praf de sare peste albușuri.
Mixați-le spumă, adăugați, treptat zahărul și mixați-le în continuare până obțineți o bezea fermă.
Turnați, în fir subțire, cafeaua ușor fierbinte și omogenizați ușor bezeaua.
Amestecați gălbenușurile cu untul moale, până la omogenizare.
Cerneți făina împreună cu praful de copt.
Încorporați bezeaua cu cafea în amestecul de gălbenușuri, apoi adăugați, treptat, amestecul de făină și celelalte ingrediente și omogenizați compoziția.
La final încorporați ușor, nuca măcinată grosier.
Ungeți vreo 6 boluri termorezistente cu unt și umpleți 2/3 din capacitatea lor cu compoziția de negresă.
Puneți-le într-o tavă și dați-le la cuptorul preîncălzit, pentru 20-25 de minute, la 180 de grade.
Lăsațile să se tempereze, apoi le puteți răsturna pe platouri.
Pentru jeleul din fructe de pădure, fierbeți fructele cu zahărul și 1 lingură de apă, până zahărul se topește.
Treceți sosul obținut prin sită, adăugați amidonul diluat în puțină apă rece și puneți din nou sosul pe foc.
Amestecați continuu până se îngroașă.
Serviți, alături de cei dragi, delicioasa negresă cu cafea și jeleu din fructe de pădure.
Supă cremă de broccoli, plină de vitamine și savoare... Din categoria celor mai îndrăgite deserturi tradiționale - Papanași cu smântână și dulceață...