Pască fără aluat. Rețetă mai simplă, mai rapidă și cu reușită sigură!
Pentru că vei fi foarte ocupată în preajma Sărbătorilor Pascale și simți că nu-ți ajunge timpul să prepari tot ce ți-ai propus, poți opta pentru rețeta de pască fără aluat. Rețetă mai simplă, mai rapidă și cu reușită sigură!
Publicat: Marti, 20 Martie 2018, 10:13 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:51Pentru că vei fi foarte ocupată în preajma Sărbătorilor Pascale și simți că nu-ți ajunge timpul să prepari tot ce ți-ai propus, poți opta pentru rețeta de pască fără aluat. Rețetă mai simplă, mai rapidă și cu reușită sigură!
Ingrediente pască fără aluat
- Pentru o formă rotundă de 26 cm:
- 1 kg brânză de vaci
- 100 g stafide
- 4 ouă
- 120 g zahăr
- 30 g zahăr vanilat
- 100 g amidon
- 30 g griș
- 1 plic praf de copt
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 1 linguriță esență de rom
- coajă rasă de lămâie
- 20 g unt
Mod de preparare pască fără aluat
Mai întâi hidratăm stafidele în apă cu o linguriță esență de rom.
Separăm albușurile de gălbenușuri.
3 gălbenușuri le adăugăm peste brânză și omogenizăm compoziția.
Adăugăm apoi stafidele scurse, amidonul și grișul, esența și coaja rasă de lămâie și omogenizăm din nou.
Batem albușurile spumă, presărate cu sare și adăugăm, treptat, zahărul și zahărul.
Obținem o bezea fermă pe care o încorporăm ușor în compoziția de brânză.
Ungem pereții formei cu unt și turnăm compoziția de pască fără aluat în ea.
O nivelăm o ungem cu gălbenușul oprit, diluat cu puțin lapte și o dăm la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 de grade, sau până se rumenește frumos la suprafață.
Lăsăm apoi pasca să se răcească bine ca să o putem porționa. Înainte de servire, o puteți pudra cu zahăr.
Despre ce reprezintă pasca pentru Sărbătoarea Învierii Domnuluiși obiceiurile de Paște, puteți afa de aici!