Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o rețetă de pască fără aluat, unul dintre deserturile preferate pe masa sărbătorilor pascale.
Ingrediente pentru o formă de 28 cm
Mod de preparare pentru rețeta de Pască fără aluat
Pentru compoziția de pască fără aluat, mai întâi separăm albușurile de gălbenușuri, Albușurile, presărate cu sare, se bat spumă împreună cu zahărul.
Gălbenușurile se amestecă cu smântâna, se adaugă stafidele, apoi untul topit, apoi făina.
Se încorporează albușurile, coaja de lămâie și puțină zeamă, dar și esență de vanilie.
Se unge forma cu unt și se tapetează cu făină, apoi se întinde compoziția de pască fără aluat în ea.
Pasca fără aluat se coace pentru 45 de minute la 170 de grade celsius. Se lasă să se răcească în tavă, a poi se pudrează cu zahăr cu aromă de vanilie.
Găsiți AICI și o Rețetă de pască tradițională.