Antena Căutare
Logo show

Pască fără aluat, unul dintre deserturile preferate de pe masa sărbătorilor pascale

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o rețetă de pască fără aluat, unul dintre deserturile preferate pe masa sărbătorilor pascale.

Ingrediente pentru o formă de 28 cm

750 gr brânză dulce, de vaci 400 gr smântână cu 15-20 % grăsime 200 gr unt 7 ouă 7 linguri făină 200 gr zahăr coaja și zeama de la 1 lămâie 150 gr stafide vanilie

Mod de preparare pentru rețeta de Pască fără aluat

Pentru compoziția de pască fără aluat, mai întâi separăm albușurile de gălbenușuri, Albușurile, presărate cu sare, se bat spumă împreună cu zahărul.

Gălbenușurile se amestecă cu smântâna, se adaugă stafidele, apoi untul topit, apoi făina.

Se încorporează albușurile, coaja de lămâie și puțină zeamă, dar și esență de vanilie.

Se unge forma cu unt și se tapetează cu făină, apoi se întinde compoziția de pască fără aluat în ea.

Pasca fără aluat se coace pentru 45 de minute la 170 de grade celsius. Se lasă să se răcească în tavă, a poi se pudrează cu zahăr cu aromă de vanilie.

Găsiți AICI și o Rețetă de pască tradițională.

Luni, 22.04.2019, 08:16
x