Este preferata tuturor pentru că Rețeta clasică de pască, cu aluat de cozonac este mai greu de preparat, din cauza lipsei ingredientului principal de pe piață, adică drojdia.
Rețeta de față este una sigură, probată în bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani și preparată cu un ingredient principal: dragostea pentru tradiițiile populare.
Ce ne trebuie pentru Rețetă de Pască fără aluat cu multe stafide:
- Pentru o formă de 28 cm:
- 750 gr brânză dulce, de vaci
- 400 gr smântână cu 15-20 % grăsime
- 200 gr unt
- 7 ouă
- 7 linguri făină
- 200 gr zahăr
- coaja și zeama de la 1 lămâie
- 200 gr stafide
- 1 lingură rom
- 1 păstaie de vanilie
Mod de preparare pentru Rețetă de Pască fără aluat cu multe stafide
Mai întâi pornim cuptorul la 175 de grade.
Pentru a pregăti compoziția de pască fără aluat, mai întâi, separăm albușurile de gălbenușuri.
Albușurile se presară cu sare, se bat spumă, apoi se adaugă, treptat, zahărul.
Citește și: Rețetă clasică de pască. Pască cu aluat de cozonac și brânză cu stafide
Gălbenușurile se amestecă cu un praf de sare pentru a le intensifica culoarea. Se adaugă untul topit, apoi smântâna și stafidele, hidratate în puțină apă călduță cu puțin rom.
Se încorporează făina și la final, bezeaua de albușuri, coaja de lămâie și puțină zeamă, dar și esența de vanilie.
Se unge forma de copt cu unt și se tapetează cu făină, apoi se întinde compoziția de pască fără aluat cu multe stafide în ea.
Citește și: Rețetă de drob din ciuperci
Pasca fără aluat se coace pentru 40-45 de minute la 175 de grade celsius. Se lasă să se răcească în tavă, a poi se pudrează cu zahăr cu aromă de vanilie.
Dacă ești pasionată de deserturi care conțin cacao, îți propunem să testezi și rețeta de pască în două culori, cunoscută și sub denumirea de pască zebră fără aluat.
Să vă fie de folos!
Un desert delicios și de nerefuzat: Budincă de pâine cu banane caramelizate și frișcă... Rețetă de Cozonac cu aluat opărit. Cozonac pufos cu umplutură mixtă...