Paste carbonara în trei culori
Publicat: Marti, 19 Septembrie 2017, 18:58 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:22Ingrediente
- 300 g paste barilla
- 150 g baby spanac, proaspăt
- 175 g şuncă afumată
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 ardei iute
- 100 g ciuperci
- 250 g roşii chery
- 3 gălbenuşuri de ou
- 150 g parmezam
- Sare
- Piper
- 150 g sparanghel
- 50 g unt
Mod de preparare
Punem un vas cu apă și sare la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm pastele și le lăsăm să fiarbă timp de 10-12 minute.
Cu 4 minute înainte de a scoate pastele, adăugăm spanacul.
Separat intr-o tigaie cu ulei, bine încinsă prăjim șunca pentru 3-4 minute, după care adăugăm usturoiul, ardeiul, ciupercile și le lăsăm 3 minute la prăjit, având grijă să nu se ardă, apoi adăugăm pastele scurse șile mai lăsăm 2-3 minute, amestecându-le ușor.
Într-un bol amestecăm gălbenușurile cu parmezanul și adăugăm amestecul peste paste, amestecând energit totul, pentru 30-40 de minute.
Sparanghelul se fierbe, se scoate în apăcu gheață, apoi se scurge și se trage ușor în unt.
Se servesc pastele carbonara cu sparanghel și roșii cherry.