Pate din ficat de pui. Atât de simplu, gustos și sănătos, că n-ai motive să-l mai procuri din comerț.
Publicat: Vineri, 27 Octombrie 2017, 11:42 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:10- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Este mult mai sănătos și mai gustos pateul din ficat de pui, preparat în casă cu ingrediente puține și la îndemâna oricui.
Ingrediente
- 500 g ficat de pui fiert
- 100 g unt
- 100 ml smântână de gătit
- sare
- piper
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 3 căței de usturoi
- piper
- cimbru
Mod de preparare pate din ficat de pui
Ficatul de pui fiert în prealabil, în apă cu sare, 1-2 frunze de dafin, boabe de piper, se trece prin blender împreună cu usturoiul curățat.
Când devine o pastă omogenă, se adaugă untul, uleiul și se amestecă bine, apoi se diluează cu smântâna lichidă.
Se trece prin sită pentru a fi cât mai fin și se asezonează, după gust, cu sare, piper, cimbru.
Se servește ca aperitiv, cu pâine prăjită.