Piept de rață cu piure de păstârnac și sos de vișine
Pentru iubitorii preparatelor cu carne de rață, o rețetă delicioasă: Piept de rață cu piure de păstârnac și sos de vișine!
Publicat: Luni, 23 Aprilie 2018, 21:17 | Actualizat: Joi, 26 Noiembrie 2020, 13:08- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Pentru iubitorii preparatelor cu carne de rață, o rețetă delicioasă: Piept de rață cu piure de păstârnac și sos de vișine!
Ingrediente pentru Piept de rață cu piure de păstârnac și sos de vișine
- 8 bucăți piept de rață
- sare
- piper
- 600 g păstârnac
- 1 l lapte
- 250 g unt
- 3 cartofi
- 250 ml frișcă lichidă
- germeni de mazăre
- 1,5 kg vișine congelate fără sâmburi
- 300 g zahăr brun
- 700 ml vin roșu demisec
Mod de preparare Piept de rață cu piure de păstârnac și sos de vișine
Preparare piept de rață
Se crestează bucățile de piept de rață pe partea cu piele și se condimentează cu sare și piper.
Se așază bucățile într-o tigaie încinsă, pe partea cu piele și se lasă până devin aurii și crocante (aproximativ 4-5 minute).
Apoi se întorc și se rumenesc pe elelalte părți pentru încă 2-3 minute.
După această etapă se introduc bucățile de piept la cuptorul încins la 180 grade, pentru aproximativ 5 minute.
Se scot din cuptor și se lasă la odihnit acoperite, înca 5 minute, apoi se taie în felii de 1cm.
Preparare piure de păstârnac
Se curăță păstârnacul și cartofii, se spală, se taie păstârnacul în rondele de 1-2 cm, cartofii în cuburi și se pun la fiert în lapte cu puțină sare, cât să-i acopere.
Spre finalul fierberii se adaugă un cub de unt și se mai lasă câteva minute.
Se trec apoi ingredientele prin blender până rezultă un piure omogen și cremos.
Se asezonează cu sare și piper.
Preparare sos de vișine
Se lasă vișinele să se decongeleze.
Se incinge wokul, se pun câteva cuburi de unt la topit, se adaugă vișinele (cam 750 g) și se lasă la foc domol până se înmoaie. Se adaugă câteva lingurițe de zahăr, după gust, se lasă să se topească zahărul și se stinge totul cu 100-150 ml vin roșu demisec.
Se lasă la fiert până se evaporă alcoolul și lichidul începe să se reducă.
Se lasă la temperat, apoi se trece prin blender și prin sită se transformă într-un sos fin.
Se servește deliciosul piept de rață cu piure de păstârnac și sos de vișine, decorând totul cu germeni.