Antena Căutare

Piept de rață cu piure de păstârnac, coulis de fructe și morcovi caramelizați

Ingrediente

  • 6 jumătăți de piept de rață
  • 50 g sare
  • 50 g piper
  • O legătură cumbru
  • Pentru piure:
  • 800 g rădăcină de păstârnac
  • 2 cartofi albi, medii
  • 2 cepe galbene, medii
  • 50 g sare
  • 200 g unt
  • 400 g smântână vegetală Gran Cucina
  • Pentru coulis:
  • 200 g zmeură
  • 200 g mure
  • 100 g zahăr
  • 1 lămâie
  • Pentru preparare morcovi:
  • 6 morcovi
  • 100 g unt
  • 50 g zahăr
  • Pentru decor:
  • 6 fire pătrunjel
  • 6 fructe phyalis
  • 6 fire creson verde
  • 1 portocală

Mod de preparare

Prepararea piureului de păstârnac.

Se curăță legumele și se pun la fiert în apă cu sare.

Când sunt bine fierte, se scurg și se trec prin blender, împreună cu untul, apoi se pune smântâna și se trece piureul prin sită.

Între timp se prepară și sosul de fructe.

Se pun fructele la fiert împreună cu zahărul, apa și zeama de lămâie și se lasă să fiarbă 5 minute, după ce au atins punctul de fierbere, apoi se lasă la răcit.

Se trec mai întâi prin blender, apoi prin sită.

Prepararea pieptului de rață

Pieptul de rață se fasonează și i se îndepărtează excesul de grăsime, se crestează pe partea cu piele, apoi se condimentează cu sare, piper și cimbru.

Se rumenește într-o tigaie fără grăsime, mai întâi pe partea cu piele pentru 6 minute, apoi pe cealaltă parte, pentru 2 minute, după care se continuă prepararea lui, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru alte 8 minute.

Prepararea morcovilor

Se curăță morcovii și se taie în bastonașe aproximativ egale, apoi se prepară într-o tigaie cu apă, zahăr și unt.

Îi lăsăm pe foc până se evaporă apa și se caramelizează frumos.

Se feliază pieptul de rață în rondele și se așază pe platouri alături de restul ingredientelor.

Se decorează cu elementele de decor.

Gnocchi nero di sepia cu sos de șofran... Cea mai ușoară rețetă de tocană de legume! În plus, se prepară extrem de simplu și rapid!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x