Porumbel umplut cu orez și măruntaie servit cu o salată de roșii cu mărar și nuci
Foarte gustoasă combinația acestei rețete de Porumbel umplut cu orez și măruntaie servit cu o salată de roșii cu mărar și nuci!
Publicat: Marti, 30 Octombrie 2018, 22:52 | Actualizat: Duminica, 22 Noiembrie 2020, 16:46Foarte gustoasă combinația acestei rețete de Porumbel umplut cu orez și măruntaie servit cu o salată de roșii cu mărar și nuci!
Ingrediente pentru rețeta Porumbel umplut cu orez și măruntaie servit cu o salată de roșii cu mărar și nuci
- 4 porumbei cu ficățeii, pipotele și inimile lor
- 2 cepe
- 1 kg orez
- 1 kg roșii
- 400 g unt
- ulei floarea soarelui
- Sare
- Piper
- Oregano
- praf de usturoi
- rozmarin
- foi de dafin
- mărar proaspăt
- 100 g nuci
- 400 g bulion
Mod de preparare pentru rețeta Porumbel umplut cu orez și măruntaie servit cu o salată de roșii cu mărar și nuci
Curățăm porumbeii, îi spălăm și îi frecăm cu sare.
Spălăm orezul și il lăsăm la scurs.
Într-o tigaie încăpătoare, călim ceapa tocată mărunt, în ulei încins, apoi adăugăm pipotele, inimile și ficățeii.
După ce se rumenesc ușor, adăugăm orezul și condimentele.
Între timp, pregătim salata de roșii.
Tăiem roșiile, tocăm mararul, presărăm nucile pisate și condimentăm după gust.
Dupa ce orezul cu măruntaiele de porumbei s-au preparat, le dăm rece, apoi umplem porumbeii cu acest amestec și îi închidem folosind scobitori, sau bețe de frigărui.
Într-o oală, fierbem apă, adăugăm o ceapă tăiată în sferturi, câteva roșii și condiment și adăugăm porumbeii umpluți.
Îi lăsăm să fiarbă bine, apoi îi ungem cu bullion și îi tragem în unt topit.
Îi servim alături de salată.
Poftă bună!