Ai încercat vreodată să gătești un orez gustos și totuși rezultatul te-a dezamăgit, fiindcă preparatul tău era fad și lipsit de gust? Un bucătar celebru a dezvăluit care este secretul reușitei!
Când ți-e poftă de o porție delicioasă de orez și totuși îți e teamă că vei da greș, tot ce ai de făcut este să respecți două reguli de aur, ce îți vor garanta succesul rețetei.
Un celebru bucătar a dezvăluit faptul că pentru a pregăti un orez gustos și aspectuos este nevoie să îl speli extrem de bine sub un jet puternic de apă. Toarnă cantitatea dorită de boabe într-o sită și apoi încearcă să faci mișcări energice de scuturare, în număr de treizeci.
Vei vedea că orezul arată mult mai bine și cu siguranță acest truc te va ajuta să-i dai mai mult gust.
Un alt truc ce face orezul mai gustos este cel legat de modul de gătire. Încinge o tigaie, pune o lingură de unt sau două-trei de ulei și toarnă orezul. Lasă-l să sfârâie pentru câteva secunde, apoi adaugă apa și sare și lasă totul la fiert.