Prăjitura cu bulion. Cea mai delicioasă prăjitură cu foi pe dosul tăvii!
Una dintre cele mai apreciate rețete de prăjituri cu foi pe dosul tăvii este minunata rețetă de prăjitură cu bulion!
Publicat: Marti, 24 Septembrie 2019, 22:51 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:06- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Una dintre cele mai apreciate rețete de prăjituri cu foi pe dosul tăvii este minunata rețetă de prăjitură cu bulion!
Rețeta de Prăjitură cu bulion - Ingrediente
- Pentru foile de aluat cu bulion:
- 15 linguri ulei
- 15 linguri suc de roșii/bulion
- 5 linguri zahăr
- 1/2 linguriță bicarbonat
- 1/2 linguriță amoniu
- esență de rom
- sare
- Crema nr. 1:
- 1 l lapte
- 100 g zahăr
- 200 g griș
- 200 g unt
- 800 g gem de prune
- Crema 2 :
- 500 g rahat de lămâie
- 1 lămâie întreagă
- 200 g unt
- 800 g gem de prune
- 200 g alune sărate prăjite
Rețeta de Prăjitură cu bulion - Mod de preparare
Se amestecă uleiul cu sucul de roșii și zahărul. Se adaugă făina, bicarbinatul , amoniu , esența de rom și se frîmântă un aluat elastic.
Aluatul se dă 10 minute la congelator, apoi se împarte în 4 părți egale.
Se întind 4 foi și se coc pe dosul tăvii pentru 3 minute fiecare, la 180 de grade.
Se fierbe o cremă din griș cu lapte și zahăr și se adaugă unt la final.
Pentru varianta de cremă cu rahat, se trece rahatul prin mașina de tocat cu lămâia și se topește la baie de aburi împreună cu untul.
Peste prima foaie de aluat se întinde jumătate din cremă, se așază a doua foaie de aluat, se întinde gemul, iar o foaie de aluat, ce-a de-a doua jumătate de cremă și ultima foaie de aluat.
Opțional in gemul de prune se pun alunele.