Orice iubitor de desert și nu numai, va adora această prăjitură cu bulion și cremă de griș, de la prima degustare.
Ingrediente pentru rețeta de Prăjitură cu bulion și cremă de griș
- Pentru blat:
- 15 linguri zahăr
- 15 linguri ulei floarea soarelui
- 1 plic praf de copt
- 15 linguri bulion
- 500-800 gr făină de grâu
- esență de vanilie
- Pentru cremă:
- 1 l lapte
- 5-6 linguri zahăr
- 200 gr de griș
- 200 gr unt 80% grăsime
- coaja de la o lămâie
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 500 gr dulceață prune
- Decor:
- prune uscate, nuci uscate, zahăr pudră
Mod de preparare pentru rețeta de Prăjitură cu bulion
Pentru foile cu bulion, amestecăm toate ingredientele lichide apoi adăugăm făina, treptat, până obținem un aluat nelipicios și ferm.
Împărțim aluatul în 4 părți pe care le întindem în foi subțiri și le coacem pe dosul tăvii pentru 5-7 minute la 180 de grade. Lăsăm foile să se răcească 5-6 minute înainte de a le îndepărta de pe tavă.
Pentru crema de griș, fierbem laptele cu zahărul, zahărul vanilat, puțină sare și coaja de lămâie. Când laptele începe să fiarbă, punem grișul în ploaie, amestecând foarte bine cu telul ca să nu se formeze cocoloașe. Lăsăm crema să fiarbă 5-6 mintute, amestecând continuu până rezultă o budincă. O acoperim cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească. După ce s-a răcit încorporăm untul ținut la temperatura camerei.
Pentru asamblare punem o foaie de prăjitură, 1/2 din cantitatea de cremă, a doua foaie, dulceață acrișoară, a treia foaie, restul de cremă și la final ultima foaie. Așezăm o greutate peste prăjitură și și o dăm la rece. O servim pudrată cu zahăr și decorată cu nuci și prune uscate.
Sushi, rețetă interesantă, reinterpretată... Mâncare de praz cu măsline și carne de curcan...