Antena

Preparat etiopian - Mimita beef

Publicat: Marti, 19 Septembrie 2017, 18:05 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:22
Preparat etiopian - Mimita beef
Ingrediente 1200 g carne de vită, tocată 4 linguri piper etiopian 2 linguri pastă de tomate 250 ml apă plată 250 g unt 250 g orez 2 lingurițe sare 4 lipii arăbești 1 caserolă chivas 6 ouă Mod de preparare Se

Ingrediente

Mod de preparare

Se pune orezul la fiert în apă cu sare, respectând proporția orez/apă de 1/3.

Se lasă să fiarbă până se hidratează, apoi se transferă în forme.

Carnea tocată se sotează în unt lichid, amestecând-o pentru a se pătrunde uniform.

Se adaugă o cană de apă plată și se lasa saăă fisrbă până se evaporă apa.

Apoi se adaugă pasta de tomate, sare și piperul.

Se lasă la fiert timp de 12 -14 minute.

Se fierb ouale și se curăță de coajă.

Lipiile se rumenesc și se rulează, legându-le cu câte 1-2 fire de chivas.

Se așază compoziția de carne tocată în platou, apoi orezul scos din formă, ruloul de lipie deasupra și jumătăți de ouă fierte.

Recomandari A1
Whatsapp LinkedIn
preparat etiopian mimita beef chefi la cutite antena 1 reteta concurent
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Insula Iubirii | Spania, testul suprem care pune iubirea la încercare, e exclusiv în AntenaPLAY! Vezi acum episoadele disponibile.
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și