Preparat etiopian - Mimita beef
Publicat: Marti, 19 Septembrie 2017, 18:05 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:22Ingrediente
- 1200 g carne de vită, tocată
- 4 linguri piper etiopian
- 2 linguri pastă de tomate
- 250 ml apă plată
- 250 g unt
- 250 g orez
- 2 lingurițe sare
- 4 lipii arăbești
- 1 caserolă chivas
- 6 ouă
Mod de preparare
Se pune orezul la fiert în apă cu sare, respectând proporția orez/apă de 1/3.
Se lasă să fiarbă până se hidratează, apoi se transferă în forme.
Carnea tocată se sotează în unt lichid, amestecând-o pentru a se pătrunde uniform.
Se adaugă o cană de apă plată și se lasa saăă fisrbă până se evaporă apa.
Apoi se adaugă pasta de tomate, sare și piperul.
Se lasă la fiert timp de 12 -14 minute.
Se fierb ouale și se curăță de coajă.
Lipiile se rumenesc și se rulează, legându-le cu câte 1-2 fire de chivas.
Se așază compoziția de carne tocată în platou, apoi orezul scos din formă, ruloul de lipie deasupra și jumătăți de ouă fierte.
Recomandari A1