Prepelițe cu sos zingara și piure de broccoli
Publicat: Marti, 17 Octombrie 2017, 19:15 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:11Carnea de prepeliță este una dintre cele mai gustoase cărnuri, iar servită cu o garnitură potrivită, va fi chiar delicioasă.
Ingrediente
- 1 kg prepelițe
- 500 g ciuperci
- 300 g șuncă de Praga
- 400 g sos de rosii
- 250 g unt
- 100 ml vin alb sec
- 500 g broccoli
- sare
- 10 g piper
Mod de preparare
Prepelițele se condimentează cu sare și piper și se rumenesc, mai întâi la tigaie, apoi se transferă într-un vas încăpător, se acoperă cu apă și se lasă să fiarbă aproximativ 45 de minute.
Într-o tigaie se prepară sosul zingara.
Ciupercile se trag la tigaie în unt împreună cu baconul tăiat julien.
Se stropesc cu vin, apoi se adaugă sosul de rosii și se lasă aproximativ 10min la sotat.
Intr-un alt vas se va fierbe broccoli până se pătrunde bine, apoi se scurge de apă, se adaugă unt, sare, piper și se transformă în piure.
Se așază piureul pe farfurii, iar alături câte o prepeliță acoperită de sos zingara.