Pulpă de struț cu piure de cartofi mov cu cremă de brânză și reducție de coacăze roșii
Ne place carnea de pasăre, dar cea mai sănătoasă se pare că este cea de struț, după cum ne recomandă o concurentă venită la Chefi la cuțite cu o delicioasă rețetă din pulpă de struț cu piure de cartof mov cu cremă de brânză și reducție de coacăze roșii.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 30 Septembrie 2020, 16:24 | Actualizat: Miercuri, 30 Septembrie 2020, 17:50- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cristina Sarafim a venit la emisiunea „Chefi la cuțite” cu o rețetă delicioasă pe bază de carne de struț din ferma proprie și cu amănunte despre cât de sănătoasă și dietetică este.
Rețeta sa a primit cele trei cuțite binemeritate.
Ingrediente pentru rețeta Pulpă de struț cu piure de cartofi mov cu cremă de brânză și reducție de coacăze roșii:
-
Pentru friptura de struț:
- 1 kg pulpa de struț
- 50 ml ulei de măsline
- 1 lingură oțet balsamic
- 4-5 linguri sos de soia
- 2 linguri miere
- sare și piper
- zeamă de lămâie
- 3 căței de usturoi
-
Pentru reducție de coacăze:
- 250 gr coacăze
- 3 linguri zahăr brun
- 400 ml vin roșu
-
Pentru piure de cartofi mov cu cremă de brânză:
- 500 gr cartofi mov
- 1 cartof alb
- 200 ml smântână lichidă
- 1 50 gr brânză de burduf
- 125 gr brânză Philadelphia
- 200 ml lapte
- Sare și piper
-
Pentru garnitură:
- 1 legătură de sparanghel verde
- 25 gr unt
- zeama de la 1 lămâie
- 2 linguri de zahăr
- 1 praf de sare
Mod de preparare pentru rețeta Pulpă de struț cu piure de cartofi mov cu cremă de brânză și reducție de coacăze roșii
Preparare friptură de struț.
Carnea de struț se porționează și se ține într-un baiț din vin roșu cu oțet balsamic, sos de soia, miere, zeamă de lămâie, usturoi tocat, sare și piper, pentru 30-40 de minute, la rece. Se scurge, și se prepară la tigaia încinsă și unsă cu foarte puțin ulei,până se rumenește pe toate părțile, În timp ce se întoarce de pe o parte pe cealaltă se mai presară și cu susan. Se păstrează acoperită până în momentul servirii.
Preparare reducție de coacăze roșii.
Pentru reducția de coacăze se fierb coacăzele cu vinul și zahărul până rezultă un sos consistent, care se va trece prin sită pentru o textură fină.
Preparare piure de cartofi mov cu cremă de brânză.
Cartofii mov și cel alb se curăță, se toacă cuburi și se fierb în apă cu sare. Se scurg, se pasează și se amestecă cu brânza de burduf și crema de brânză și se potrivește consistența cu lapte fierbinte și smântână. Se asezonează cu sare și piper.
Preparare garnitură de sparanghel verde.
Sparanghelul se blanșează în apă clocotită cu zeamă de lămâie, zahăr, sare și puțin unt, apoi se scoate în apă rece cu gheață, pentru a-i opri procesul termic și a-i accentua culoarea verde.
Dacă vreți să vă impresionați familia sau musafirii, încercați Rețeta Pulpă de struț cu piure de cartofi mov cu cremă de brânză și reducție de coacăze roșii!
Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!