Ravioli de ciocolată cu creveți și roșii cherry
Publicat: Luni, 02 Octombrie 2017, 21:53 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:18- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
O rețetă inedită de ravioli cu ciocolată în aluat, care n-are cum să nu impresioneze și ca gust și ca aspect.
Ingrediente
- 600 g făină albă
- 200 g ciocolată neagră
- 10 ouă
- 400 g creveți decongelați
- 4 creveți black tiger
- 200 g ceapă albă
- 50 g sare
- 50 g piper negru
- 200 g roșii cherry, roșii
- 200 g roșii cherry, galbene
- 1 cutie flori comestibile
- 5 lăstări de mazare
- 1 lămâie
- 200 ml ulei de măsline
Mod de preparare
Pentru prepararea raviolilor se topește ciocolata și se lasă puțin la temperat.
Făina se amestecă cu ouăle și o linguriță de sare, apoi se toarnă ciocolata topită și se frământă un aluat ferm, care se lasă la odihnit până se prepară umplutura.
Pentru umplutură se curăță și se toacă ceapa, se curăță și se toacă creveții și se prăjesc împreună în ulei încins, presărând sare și piper.
Se prăjesc și câțiva creveți întregi, pentru decor.
Se lasă să se răcească puțin umplutura.
Se întinde aluatul în foi mai subțiri, se taie în pătrate de 2-3 cm, care se lipesc două câte două cu câte o linguriță de umplutură la mijloc, apoi se fierb pentru câteva minute în apă clocotită, se scurg și se mai trag ușor la tigaie.
Ingredientele de la umplutură rămase, se trec prin blender și se transformă în soc cu care se vor servi raviolii, alături de creveții opriți, roșii cherry și elementele de decor.