Rețetă de brioșe cu brânzeturi și spanac. Brioșe aperitiv perfecte pentru gustări sau pachete
Pentru mic dejunuri, gustări de peste zi, sau chiar pachete, sunt ideale aceste brioșe cu brânzeturi și spanac.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 28 Aprilie 2020, 10:13 | Actualizat: Marti, 28 Aprilie 2020, 11:14- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Servite calde, alături de un iaurt bun, un ceai, la mic dejun, dar și reci, alături de legume proaspete, brioșele aperitiv vor fi foarte apreciate și, cu siguranță, repetate.
Ce ne trebuie pentru Rețetă de brioșe cu brânzeturi și spanac:
- 3 ouă
- 400 gr smântână/iaurt
- 125 ml ulei
- 250 gr făină
- 100 gr spanac
- 100 gr mozzarella răzuită, sau cașcaval
- 100 gr brânză proaspătă, de vaci
- 1 legătură de ceapă verde
- 1-2 fire de usturoi verde
- 1 plic praf de copt
- sare și piper
- cimbru, oregano
Cum preparăm Rețetă de brioșe cu brânzeturi și spanac
Mai întâi, punem la călit în puțin ulei, ceapa verde și usturoiul verde, tocate mărunt.
Când se pătrund, adăugăm spanacul spălat bine și scurs și amestecăm bine totul, până și spanacul este pătruns.
Într-un bol, amestecăm ouăle cu sare și piper, apoi adăugăm smântâna, sau iaurtul și uleiul. Adăugăm și puțin cimbru, dar și oregano, pentru un plus de arome.
Pe aceeași temăÎn alt vas, adăugăm făina și o amestecăm cu praful de copt.
Combinăm cele două amestecuri, omogenizăm compoziția, apoi adăugăm brânzeturile și spanacul, răcit între timp.
Ungem formele de brioșe cu puțin ulei și le umplem pentru 3/4 din capacitatea lor cu compoziția pentru brioșe aperitiv.
Coacem minunatele brioșe cu brânzeturi și spanac pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Pe aceeași temăLe lăsăm să se tempereze în forme, pentru a nu se deforma.
Sunt delicioase, le vor îndrăgi și cei mici!