Rețetă de Brioșe Red Velvet pentru a sărbători iubirea - Rețeta lui Vlăduț
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un desert în ton cu sărbătoarea de azi, care conține fructe, bezele, ciocolată, dar şi alte ingrediente delicioase, rețetă pe care a denumit-o "Happy kiss".
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 14 Februarie 2020, 09:30 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:34- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Este o rețetă de Brioșe Red velvet cu o cremă delicioasă de brânză și decoruri în ton cu sărbătoarea iubirii.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Brioșe Red Velvet:
- Pentru aluat de brioșe:
- 4 ouă
- 400 gr făină
- 400 gr zahăr
- 1 linguriță bicarbonat
- 1 linguriță praf de copt
- 1 lingurăde lămâie
- 10 gr cacao
- 125 gr unt
- 125 ml ulei
- 250 gr iaurt
- 1 praf de sare
- puțin gel roșu sau colorant alimentar
- 150 gr zmeură sau căpșuni
- Pentru cremă:
- 250 gr mascarpone
- 250 gr cremă de brânză tartinabilă
- vanilie
- un praf de sare
- Decor:
- bezele
- fructe proaspete
- figurine în formă de inimioare
Rețeta de Brioșe Red Velvet - Mod de preparare
Pentru prepararea blatului de brioșe red velvet, mixăm untul cu zahărul până devine spumos, adăugăm uleiul și omogenizăm, apoi adăugăm gălbenușurile și din nou omogenizăm.
Încorporăm iaurtul și bicarbonatul stins în zeama de lămâie.
Cernem făina împreună cu praful de copt și cacaua și le încorporăm, treptat, în compoziția pentru brioșe red velvet. Adăugăm și puțin colorant, apoi încorporăm, ușor, albușurile mixate cu un praf de sare.
Porționăm compoziția în formele de brioșe unse cu puțin ulei și ânfigem câteva fructe proaspete din loc în loc( zmeură sau căpșuni). Apoi, dăm formele la cuptorul încălzit, în prealabil, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Dacă se dorește un colorant natural, se poate folosi suc de sfeclă roșie!
Între timp, pregătim crema de brânză pentru a decora brioșele red velvet.
Mixăm mascarponele cu crema de bănză și zahărul pudră, apoi adăugăm vanilie și un praf de sare și omogenizăm crema, apoi o dăm la rece până se răcesc brioșele red velvet.
Decorăm brioșele cu crema de brânză și fructe, forme de inimioare, etc.
Este un desert specific acestei zile, ce poate constitui un cadou supriză pentru cei dragi.
Spor și poftă bună!