Rețetă de cartofi noi trași în unt cu bacon și usturoi
Nu mai ai nevoie de nicio rețetă de friptură la așa simplă și gustoasă rețetă de cartofi noi trași în unt cu bacon și usturoi.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 02 Iunie 2020, 13:35 | Actualizat: Marti, 02 Iunie 2020, 14:03Gustul cartofilor este mult mai intens când sunt noi, iar prepararea lor este mai rapidă, mai ales atunci când nu este nevoie să-i mai și cureți.
Ingrediente pentru rețeta de cartofi noi trași în unt cu bacon și usturoi:
- 1 kg cartofi noi, micuți
- sare și piper
- 50 gr unt
- 250 gr bacon afumat tăiat cuburi
- 1 legătură ceapă roșie
- 1 crenguță de rozmarin
- 3-4 căței de usturoi
- 1 lingură de ulei
Mod de preparare pentru rețeta de cartofi noi trași în unt cu bacon și usturoi
Spălăm bine cartofii și le îndepărtăm coaja, doar dacă necesită, folosind un burete de vaze, cu partea abrazivă.
Îi punem la fiert în apă cu sare, dar avem grijă să nu îi lăsăm să se pătrundă foarte rău.
Între timp, tragem cuburile de bacon la tigaie, în puțin ulei cu puțin unt, apoi le scoatem în alt vas.
Pe aceeași temăÎn locul lor, adăugăm usturoiul strivit și o crenguță de rozmarin și le amestecăm atât cât să aromatizeze grăsimea din tigaie.
Scoatem cartofii, îi lăsăm săse tempereze și îi feliem, apoi îi tragem la tigaie în grăsimea aromatizată.
Îi amestecăm cu baconul și rondele de ceapă roșie, mai presără puțin piper și îi servim la una din mesele principale ale zilei.
Spor și poftă bună!