Rețetă de hrenzele sau clătite de cartofi
Delicioase și de efect aceste preparate din bucătăria maramureșeană, denumite „Hrenzele”!
Publicat: Luni, 30 Aprilie 2018, 20:03 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:12Delicioase și de efect aceste preparate din bucătăria maramureșeană, denumite ”Hrenzele”!
Ingrediente pentru Hrenzele sau clătite de cartofi
- 2 kg cartofi
- 1 l smântână
- sare
- piper
- ulei
- 4 ouă
- 1 legătură de usturoi verde
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 lămâie
- cârnați de casă
Mod de preparare Hrenzele sau clătite de cartofi
Se curăță cartofii de coajă, se clătesc și se dau pe răzatoare.
Se adaugă ouăle, sarea, piperul, usturoiul tocat și se amestecă bine.
Se pune ulei într-o tigaie, la încins, la foc mediu.
Cu o lingură, se pune în tigaie din compoziția de hrenze și i se dă formă ciurulară.
Se rumenesc delicioasele hrenzele pe prima parte, apoi se întorc și se rumenesc și pe a doua parte.
Se scot pe farfurii și se servesc cu smântână și se decorează cu usturoi verde și pătrunjel verde.
Recomandari A1