Rețetă de Pâine cu cartofi și Rețetă de Biscuiți cu migdale. Două rețete delicioase cu reușită sigură
Nu mai este un secret că pâinea de Sibiu, cu cartofi, este printre cele apreciate. Un bucătar din Sibiu ne-a dezvăluit rețeta acestei delicioase pâini cu cartofi, dar și o minunată Rețetă de Biscuiți cu migdale.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 01 Aprilie 2020, 07:59 | Actualizat: Miercuri, 01 Aprilie 2020, 10:18Ştim bine că pandemia de coronavirus i-a făcut pe români să golească rafturile magazinelor! Nu puţini sunt cei care au acum cămările pline cu făină sau mălai. Dacă aţi realizat că aţi cumpărat prea mult, nu vă îngrijoraţi. Există soluţii să nu aruncaţi banii pe fereastră. Puneţi-vă şorţurile, deschideţi YouTube-ul şi apucaţi-vă de gătit. Astfel, o să treacă mai uşor perioada de izolare. Un bucătar din Sibiu vă arată ce să preparaţi cu ingredientele pe care le aveţi al îndemână.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de pâine cu cartofi:
- 500 gr făină tip 550
- 250 gr cartofi fierți
- 25 gr drojdie proaspătă
- 150-200 ml apă caldă
- 1 linguriță de zahăr
- 2 lingurițe de sare
- 2 linguri ulei de măsline
Cum preparăm Rețeta de Pâine cu cartofi.
Mai întâi se dizolvă drojdia împreună cu zahărul în 150 ml de apă caldă.
Se cerne făina într-un bol și se amestecă cu sarea și cartofii fierți, scurși și pasați.
Se adaugă drojdia dizolvată, 2 linguri de ulei de măsline. Aluatul se frământă câteva minute bune pentru a se omogeniza, apoi se așază într-un bol de sticlă, se acoperă cu folie și se lasă la odihnit 30 de minute, sau până își dublează volumul. Consistența aluatului se mai potrivește cu apă caldă, dacă mai necesită.
Pe aceeași temăDupă ce aluatul pentru pâine cu cartofi a crescut, se modelează în două pâini rotunde, se așază într-o tavă, pe hârtie de copt, se crestează și se dau la cuptorul preîncălzit, la 170 de grade, pentru 30 de minute.
Înainte de a o felia, pâinea cu cartofi trebuie lăsată la răcit, altfel pare crudă în interior datorită cartofilor care dau un aspect umed miezului de pâine.
Dar cu un colțișor de pâine caldă, tot ne putem satisface pofta, chiar dacă nutriționiștii nu ne recomandă.
Ce ne trebuie pentru rețeta de Biscuiți cu migdale:
- 400 gr făină
- 150 gr zahăr tos
- 50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- coaja răzuită de la 1 lime
- 10 gr praf de copt
- 3 ouă
- 150 gr unt cu peste 82% grăsime
- 30 ml amaretto
- 100 gr migdale
- 1 praf de sare
Cum se procedează pentru a prepara Rețeta de Biscuiți cu migdale.
Se amestecă făina cu zahărul, praful de copt, coaja de la lime și sarea.
Cele trei ouă se amestecă până se omogenizează compoziția și se adaugă peste amestecul de mai sus.
Se adaugă și untul moale, amaretto și migdalele și se frământă aluatul până se omogenizează.
Pe aceeași temăAluatul pentru biscuiți cu migdale se împarte în trei părți care se modelează în rulouri.
Rulourile se așază într-o tavă, pe hâtrtie de copt și se dau la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade.
Se lasă rulourile la răcit, se feliază, pe diagonală, iar feliile se așază în tavă, pe hârtie de copt și se dau din nou la cuptor, pentru 5 minute.
Biscuiții cu migdale merg perfect cu un vin dulce, sau dimineața la cafea!
Spor și poftă bună!