Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30iUmor Sezonul 10

O rețetă deosebită de pâine cu cartofi dulci și semințe din bucătăria lui Vlăduț

Direct din bucătăria lui Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, o interesantă rețetă de pâine cu cartofi dulci și semințe, care poate fi servită ca antreuri în orice restaurant.

Pâine cu cartofi dulci și semințe

Este o rețetă de pâine combinată din două aluaturi bogate în ingrediente gustoase și sănătoase, o pâine care se poate servi caldă, sau rece, tartinată cu un unt aromatizat, sau cu un sos fresh de mentă cu cimbru, usturoi și ulei de măsline.

O rețetă deosebită de pâine cu cartofi dulci și semințe din bucătăria lui Vlăduț

Ce ne trebuie pentru Rețeta de pâine cu cartofi dulci și semințe:


Pentru aluat de pâine cu cartofi dulci și semințe:

  • 3 cartofi roșii
  • 500 ml apă
  • 750 - 800 gr făină tip 650
  • 50 ml ulei
  • 40 gr drojdie
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • 2-3 linguri mix de semințe
  • Pentru servit:
  • unt aromatizat cu rozmarin, busuioc și usturoi
  • sos de mentă cu cimbru și ulei de măsline
  • parmezan

Rețeta de pâine cu cartofi dulci și semințe - Mod de preparare

Pentru a pregăti aluatul de pâine cu cartofi dulci și semințe, se curăță cartofii, se taie cuburi și se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă până sunt bine pătrunși, apoi se pasează ca pentru piure și se lasă la temperat.

Drojdia se lichefiază cu zahărul și puțină supă ușor caldă de la cartofi și se lasă la activat, apoi se adaugă în piureul de cartofi, ușor cald. Se încorporează făina și uleiul și se frământă un aluat ferm, care se lasă la dospit până își dublează volumul.

Într-o tavă de cuptor unsă cu ulei și tapetată cu făină se întinde cam 2/3 din aluatul de pâine, iar peste acesta se întinde restul de aluat, amestecat cu un mix de semințe.

Pâinea cu cartofi dulci și semințe se coace la 170 de grade, pentru 40-45 de minute, sau până este bine rumenită.

Pâinea cu cartofi dulci și semințe se servește tăiată în fâșii, pe bază de antreuri, cu un sos fresh de mentă, cimbru și ulei de măsline, cu un unt aromatizat cu rozmarin, usturoi și busuioc, dar și cu parmezan.

Spor și poftă bună!