Rețetă de post. Muffins cu dovleac copt. Culoare și savoare într-un desert de post, simplu și ușor de preparat
Aromate, colorate, cu o textură densă și ușor umedă, te cuceresc instant de la prima degustare, aceste minunate Muffins cu dovleac copt!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 26 Noiembrie 2019, 09:20 | Actualizat: Joi, 18 Februarie 2021, 12:28Și în post îi putem răsfăța pe cei dragi cu deserturi delicioase, simplu și ușor de preparat, precum aceste Muffins cu dovleac copt.
Iată ce ne trebuie pentru Rețeta Muffins cu dovleac copt:
- 350 g dovleac copt
- 350 g făină
- 125 g zahăr
- 250 ml lapte de soia
- 100 ml ulei
- 1 linguriță praf de copt
- 1praf de sare
- 1 praf de bicrbonat de sodiu
- zahar pudră cu aromă de vanilie
Rețeta Muffins cu dovleac copt - Mod de preparare
Dovleacul copt se mixează cu zahărul până se omogenizează. Se adaugă, pe rând: uleiul, laptele de soia, sarea, se omogenizează compoziția și se încorporează făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul. Bicarbonatul are rolul important de a menține textura densă și umedă.
- Tot din categoria rețetelor de deserturi cu dovleac, vedeți și Rețeta Ruladă de post umplută cu dovleac plăcintar caramelizat!
Compoziția pentru muffins cu dovleac copt se pune în formele de muffins unse cu puțin ulei, până se umplu cam 3/4.
Se coc delicioasele muffins de post cu dovleac copt pentru 30-35 de minute, la 180 de grade. Se lasă să se tempereze și se servesc pudrate cu zahăr cu aromă de vanilie.
- Citiți și articolul Dieta cu dovleac pentru înfumusețarea pielii!