Pentru că se apropie postul Paștelui, gospodinele se pregătesc cu rețete diverse de post. Pe lângă rețetele de post pentru felurile principale de mâncare, rețetele de deserturi sunt binevenite.
Rețeta de prăjitură cu suc de roșii și cream de griș este preferata multor gospodării. Chiar dacă ar putea suna ciudat faptul că se folosește suc de roșii în compoziția desertului, aroma pe care o oferă preparatului este una incredibilă.
Rețetă de prăjitură cu suc de roșii și cremă de griș
Pentru a obține o prăjitură cu foi pufoase și cremă delicioasă este necesar să respectați întocmai rețeta, cu măsurile și ingredientele potrivite.
Citește și: Varza cu ouă. E mai gustoasă decât carnea dacă respecți fiecare pas al rețetei. Ce trebuie să faci
Iată care sunt ingredientele și modul de preparare pentru prăjitura cu suc de roșii și cremă de griș.
Ingredientă pentru prăjitura cu suc de roșii și cremă de griș
Pentru blat aveți nevoie de:
-15 linguri de ulei
-15 linguri de suc de roșii
-un praf de sare
-500 gr făină
-1 linguriță de esență de rom
-5 linguri de zahăr
-jumătate de linguriță de bicarbonat
Citește și: Supa uimitoare care încetinește îmbătrânirea. Ingredientul secret pe care trebuie să-l adaugi neapărat
Pentru cremă aveți nevoie de:
-1 litru de apă
-200 gr griș
-200 gr magarină
-400 gr gem
-4 linguri de zahăr
-un praf de sare
-coaja și zeama de la o lămâie
-75 gr nucă de cocos
Mod de preparare pentru prăjtura cu suc de roșii și cremă de griș
Pentru pregătirea foilor trebuie mai întâi să amesteci uleiul cu zahărul și puțină sare. Apoi se adaugă sucul de roșii, făina cu bicarbonatul și esența. Se amestecă totul cu o spatula până obțineți un amestec omogen.
Aluatul format se frământă și apoi se acoperă cu o folie și se dă la frigider pentru 20 minute. Apoi se împarte în 4 bucăți egale și se întind cu făcălețul cât să acopere suprafața tăvii în care veți coace foile.
Puteți coace foile pe rând, pe dosul tăvii unse cu lei. Acestea se bagă la cuptor pentru 6-7 minute la 180 grade Celsius.
Pentru cremă de griș trebuie prima dată să puneți la fiert apa în care adăugați coaja de lămâie, zahărul și sarea. Când apa dă în clocot, se adaugă grișul în ploaie și se amestecă încontinuu. Grișul se lasă pe foc până se îngroașă, iar apoi se dă de pe flacară și se încorporează margarina și zeama de lămâie.
Citește și: Rețeta culinară pentru cojile de eclere perfecte. Gospodinele adoră această metodă de preparare
Crema se lasă în frigider până se răcește complet, iar apoi se adaugă nuca de cocos, amestecând până se omogenizează crema.
Când asamblați prăjitura mai întâi așezați prima foaie în tavă, întindeți jumătate din crema de griș și puneți a doua foaie de prăjitură peste.
Se întinde gemul peste cea de-a doua foaie, iar apoi se așează a treia foaie și se întinde restul de cremă de griș. La final se pune și a patra foaie deasupra. După asamblare, prăjitura se acoperă cu o folie și se dă la frigider pentru câteva ore pentru a se frăgezii și înmuia foile.
Prăjitura cu suc de roșii și cremă de griș este un deliciu. E atât de bună încât este greu de crezut că e un desert de post.