Din categoria rețetelor de colecție, cu gust de copilărie - Rețeta de Prăjitură Cartof cu ciocolată și biscuiți
Inspirată din bucătăria rusească, rețeta de Prăjitură Cartof cu ciocolată și biscuiți, este atât de simplă și ușor de preparat, că este păcat să nu o încerci măcar odată.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 09 Decembrie 2019, 09:45 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 16:44- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Rețeta de Prăjitură Cartof se prepară rapid, cu ingrediente la îndemână și este asemănătoare Rețetei de Salam de biscuiți, numai că biscuiții se vor măcina fin, împreună cu restul ingredientelor și se vor asambla sub formă de cartof.
Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru Rețeta de Prăjitură Cartof:
- 500 g biscuiți populari
- 100 ml apă
- 150 g zahar
- 100 g unt
- 200 g ciocolată amăruie
- 150 g nucă macinată fin
- 30 ml esență de rom
- 50 g cacao
Rețeta de Prăjitură Cartof - Mod de preparare
Mai întâi pregătim un sirop, pe foc, din apă, zahăr și o linguriță de cacao.
Măcinăm biscuiții foarte fin, măcinăm nuca foarte fin.
Topim ciocolata împreună cu untul la bain marie.
Amestecăm biscuiții cu nuca și adăugăm siropul fierbinte peste ei.
Omogenizăm amestecul și încorporăm ciocolata topită cu untul.
Din nou omogenizăm și dăm compoziția pentru prăjitura Cartof la frigider pentru 45-50 de minute.
- VEDEȚI ȘI Rețeta Brăduți de Crăciun!
După acest interval, cu mâinile umezite, rupem din aluat și formăm cartofii pe care îi așezăm pe hârtiuțe de brioșe, sau pe un platou.
Îi dăm la rece, acoperiți, până în timpul servirii.
Înainte de servire, îi trecem prin cacao să le dăm un aspect plăcut.
Cernem cacao peste ei, pentru un decor uniform.
Putem pune în interiorul cartofilor vișine din compot sau din vișinată.
Putem să îi decorăm cu nucă, sau cu biscuiți măcinați.