Rețetă de prăjitură cu foi fragede și fructe de toamnă
La final de toamnă, când fructele sunt bine coapte, iar aroma exte maximă, să-i răsfățăm pe cei dragi cu o prăjitură cu foi fragede și fructe de toamnă.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 13 Noiembrie 2020, 14:36 | Actualizat: Duminica, 06 Noiembrie 2022, 09:41Combinația celor trei arome din această prăjitură cu foi fragede și fructe de toamnă este perfectă pentru a răsfăța papilele celor dragi, după o zi de muncă istovitoare, sau o zi de școală, încărcată.
Merele ușor acrișoare, perele suculente și dulci, împreună cu gutuile făcute gem, cu gust dens și aromat, fac echipă perfectă pentru a umple foi fragede de aluat.
Pe aceeași temăIngrediente pentru rețetă de prăjitură cu foi fragede și fructe de toamnă:
- Pentru aluat fraged:
- 700 gr făina tip 000
- 250 gr unt cu 82% grăsime
- 250 gr mascarpone
- 3 ouă
- 250 gr zahăr tos
- 1 praf de sare
- 1 linguriță praf copt
- vanilie
- Pentru umplutură:
- 500 gr mere
- 500 gr pere
- 250 gr dulceață de gutui
- zahăr, după gust
- un cub de unt
- zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare pentru rețetă de prăjitură cu foi fragede și fructe de toamnă
Se începe cu umplutura din cele trei tipuri de fructe pentru a avea timp să se răcească.
Merele și perele se curăță și se taie cubulețe, sau se dau pe răzătoare. Apoi se caramelizează cu puțin unt și zahăr până se înmoaie ușor și își schimbă culoarea. Se lasă să se tempereze și se adaugă gemul de gutui.
Pe aceeași temăPentru preparare aluatului fraged, se cerne făina într-un vas și se amestecă cu praful de copt, zahărul și sarea. Se adaugă untul rece, tăiat cubulețe, mascarponele de asemeni rece și ouăle, puțină vanilie și se frământă un aluat omogen care se lasă la odihnit 30 de minute, acoperit.
Mascarponele se adaugă pentru un plus de cremozitate.
În tava cuptorului de aragaz(30/40 cm) se așază prima foaie de aluat, iar peste ea se întinde umplutura de fructe. Se acoperă cu a doua foaie de aluat și se coace delicioasa prăjitură cu foi fragede și fructe de toamnă la 180 de grade, pentru 40 de minute.
Pe aceeași temăSe lasă prăjitura cu aluat fraged și fructe de toamnă la răcit, se porționează și servește pudrată cu zahăr.
O idee perfectă pentru desertul de weekend!