Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o delicioasă rețetă de prăjitură cu foi fragede și umplutură de nucă, pe care a denumit-o ”Prăjitura Cinema”.
Ingrediente pentru rețeta de prăjitură cu foi fragede și umplutură de nucă
Mod de preparare pentru rețeta de prăjitură cu foi fragede și umplutură de nucă
Pentru prepararea aluatului fraged se amestecă ouăle cu zahărul, se adaugă mascarponele, untul rece, tăiat cuburi și făina cernută cu praful de copt și un praf de sare. Se frământă un aluat ferm care se acoperă și se dă la rece pentru 30 de minute.
Între timp se prepară umplutura de nuci. Se fierbe laptele cu un praf de sare, apoi se adaugă nucile măcinate și se fierb până se hidratează bine, adăugând și zahărul brun, după gust. Se lasă la răcit.
Aluatul se împarte în două. Se întinde prima parte de aluat în tava tapetată cu hârtie de copt, se înțeapă din loc în loc, se adaugă umplutura de nuci și se acoperă cu a doua foaie de aluat. Se coace prăjitura cu foi fragede și umplutură de nucă pentru 40 de minute, la 180 de grade.
Se lasă să se tempereze se presară zahăr și se porționează.
Se poate glazura și cu ciocolată topită.