Rețetă de salată combinată, plină de savoare și culoare. Salată de legume și cușcuș
Rețetele de salate sunt cele mai frecvent preparate indiferent de sezon, iar combinațiile sunt multiple, în fucție de gustul fiecăruia, dar și de ingredientele disponibile.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 10 Martie 2020, 15:15 | Actualizat: Marti, 10 Martie 2020, 15:51- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
O salată simplă de legume, cu un dressing clasic se poate servi în orice moment al zilei, dar atunci când este salata este combinată cu alte ingrediente bogate în nutrienți, cum este cușcușul, nici nu mai ai nevoie de altceva la masă.
Cușcușul este unul dintre cele mai sănătoase produse din categoria cerealelor. Este preparat din făină de grâu dur și are un conținut bogat în vitamine, minerale şi fibre.
Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru a prepara Rețeta Salată de legume și cușcuș:
- 1 salată verde, creaţă
- 5-6 roşii mari
- 4-5 castraveţi
- 4-5 ridichi roşii
- 1 legătură ceapă verde
- 1 ardei gras, roşu
- 100 g cuscus
- 125 ml apă
- sare, după gust
- 1 linguriţă ierburi de grădină, uscate
- 2 linguri ulei de măsline
- zeamă de lămâie, după gust
Cum preparăm Rețeta Salată de legume și cușcuș?
Ne ocupăm mai întâi de pregătirea cușcuș-ului. Punem un vas cu aproximativ 125 ml apă la fiert. Cândapa atinge punctul de fierbere, adăugăm 1/4 linguriţă cu sare şi o linguriţă cu ierburi de grădină şi amestecăm. Turnăm amestecul fierbinte peste cușcuș şi acoperim vasul. Lăsăm cușcuș-ul să se hidrateze 10 minute, amestecând-ul periodic.
- Din aceeași categorie, mai vedeți și Rețeta Salată de fasole roșie cu murături și cuscus!
Între timp, ne ocupăm și de restul ingredientelor. Clătim bine legumele, le curăţăm, după caz, apoi le tocăm în cuburi aproximativ de aceeași mărime şi le amestecăm într-o salatieră încăpătoare. Pregătim un dressing din zeamă de lămâie, ulei de măsline şi sare și asezonăm slata de legume cu el.
Când se răcește cușcuș-ul și se hidratează bine, îl amestecăm cu legumele din salatieră.
- Mai vedeți și Rețeta Quinoa cu legume și mandarine!
Salata verde o rupem, sau o tăiem franjuri şi o adăugăm la restul ingredientelor doar în momentul servirii, pentru a nu oxida.
Salată de legume și cușcuș este o salată gustoasă și perfectă chiar pentru perioadele de post!
Spor și poftă bună!