Rețetă de urzici muntenești sau Urzici frecate cu mălai
Pentru că este perioada lor, a urzicilor, încercăm să le preparăm în cât mai multe moduri, pentru deversitate și gust delicios. Una dintre rețetele de post cu urzici, este rețeta de urzici muntenești, sau urzici frecate cu mălai.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 18 Martie 2020, 09:34 | Actualizat: Miercuri, 18 Martie 2020, 10:12- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
În această Rețetă de urzici muntenești sau Urzici frecate cu mălai, avem de fapt două preparate în unul, pentru că nu mai avem nevoie nici de pâine, nici de mămăliguță pentru a le servi.
Și în plus, urzicile cu mălai sunt aromate cu leurdă, vedeta primăverii recomandată în curele de detoxificare.
Iată ce ne trenbuie pentru această Rețetă de urzici muntenești sau Urzici frecate cu mălai:
- 1 kg urzici
- 150 gr mălai
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 legătură de ceapă verde
- 2 legături de leurdă
- sare, după gust
Cum preparăm Rețeta de urzici muntenești sau Urzici frecate cu mălai?
Se aleg frunzele de urzici de pe lujeri și se spală bine în multe ape reci, până când ultima apă rămâne curată.
Se pune un vas cu apă la fiert, se adaugă și o linguriță de sare, iar când apa atinge punctul de fierbere se scufundă urzicile în ea. Se lasă urzicile să fiarbă 6-8 minute, apoi se pun într-o sită la scurs.
Urzicile scurse și temperate cât să suporte mâna, se toacă mărunt și se freacă bine cu mălai.
Pe aceeași temăSe pune uleiul la încins și se călesc în el, ceapa verde tocată mărunt și leurda tocată mărunt. Se adaugă urzicile frecate cu mălai și se amestecă bine cu ceapa și leurda.
Treptat, se adaugă din supa fierbinte, în care au fost opărite urzicile și se amestecă până când mălaiul se hidratează foarte bine.
Mâncarea de urzici frecate cu mălai se mai asezonează cu sare după gust, fără a fi nevoie și de alte condimente, pentru a se simți din plin aroma urzicilor, dar și a leurdei.
Este o mâncare tare gustoasă și sățioasă, perfectă pentru perioada de post dinaintea sărbătorilor pascale.
Să vă fie de folos!