Mâncarea de urzici cu orez este gustoasă și sățioasă, se poate servi și simplă, sau cu pâine, dar cu mămăliguță este demențială.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Mâncare de urzici cu orez, servită cu mămăliguță:
- 350 gr de urzici
- 150 gr de orez
- 1 legătură de ceapă verde
- 1-2 căței de usturoi
- 2-3 linguri de ulei linguri de ulei
- 3-4 linguri de pastă de roșii
- sare și piper
- pătrunjel verde
- mămăliguță pentru servit
Rețeta Mâncare de urzici cu orez, servită cu mămăliguță - Preparare
Se începe prin a spăla foarte bine urzicile în multe ape reci, până când apa rămâne curată.
Se opăresc urzicile în apă cu puțină sare, pentreu 3-4 minute, apoi se lasă la scurs. Nu trebuie să exagerăm cu opărirea urzicilor pentru a nu-și pierde toate proprietățile.
- CITIȚI ȘI: Urzicile și importanța lor terapeutică primăvara!
Se toacă cepa în rondele și se călește ușor în puțin ulei. Se adaugă și 1 cățel de usturoi tocat mărunt, apoi se adaugă orezul și se amestecă de câteva ori pentru ca boabele de orez să se pătrundă uniform. Se completează cu apă fierbinte în proporție de 3Ș1 față de orez și se lasă la fiert.
Într-un alt vas, se călesc urzicile într-o lingură de ulei cu un cățel de usturoi, apoi se adaugă pasta de roșii și se lasă câteva minute să se întrepătrundă gusturile.
- VEDEȚI ȘI: Rețeta Supă cremă de urzici cu spanac!
Când orezul este fiert se amestecă cu urzicile și pasta de roșii și se mai lasă pe foc 1-2 minute, pentru a se întrepătrundă gusturile.
După stingerea focului se adaugă pătrunjel verde, tocat mărunt.
Mâncarea de urzici cu orez se servește atât caldă cât și rece, este delicioasă în ambele cazuri.
Supă cremă de urzici cu spanac, o delicatesă de primăvară plină de vitamine... Negresă de post cu unt de arahide. O prăjitură de post îndrăgită de toți!...