Rețetă delicioasă de Salată de dovlecei cu iaurt și mărar verde - Rețeta lui Vlăduț
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune să încercăm o rețetă de salată de dovlecei cu iaurt și mărar verde, despre care se spune că este mai gustoasă și mai light decât salata de vinete.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 14 Mai 2020, 15:20 | Actualizat: Joi, 14 Mai 2020, 15:30- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Combinația de dovlecei cu maioneză și iaurt este delicioasă și răcoritoare, iar usturoiul și mărarul dau o savoare aparte și un plus de prospețime.
Ce ne trebuie pentru Rețetă delicioasă de Salată de dovlecei cu iaurt și mărar verde :
- 1-2 dovlecei
- 1-2 zucchinni
- 1-2 căței de usturoi
- 2 linguri de maioneză
- 3-4 linguri de iaurt grecesc
- 1 legătură de mărar verde
- Pentru servit:
- pâine prăjită
- semințe de dovleac
- scorțișoară
- sare
- sparanghel verde
- unt
- lămâie
- sare și piper
Cum procedăm pentru a prepara Rețetă delicioasă de Salată de dovlecei cu iaurt și mărar verde
Spălăm bine dovleceii și îi dăm pe răzătoarea mare. Îi punem într-o tigaie antiaderentă, adâncă, îi presărăm cu sare și puțin bicarbonat și îi lăsăm să fiarbă, sub capac, la foc încet până se pătrund ușor și își lasă sucul în tigaie.
Nu se fierb foarte mult, 5 minute maxim, pentru a nu se transforma în piure. Se transferă răzătura de dovlecei într-o sită și se lasă la scurs până se răcesc.
Apoi, se amestecă, după gust, cu maioneză și iaurt, punând din fiecare câte puțin până ajungem la gustul optim.
Adăugăm la final 1-2 căței de usturoi, răzuiți și mărarul verde, tocat.
Pe aceeași temăPentru servit, pregătim sparanghelul verde în modul clasic, adică îl fierbem pentru 5 minute în apă cu puțin unt, zeamă de lămâie, sare și piper și îl scoatem în apă rece, cu gheață.
Semințele de dovleac curățate se umezesc cu puțină apă, se amestecă cu scorțișoară și sare și se împrăștie într-o tavă. Se dau la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade.
Salata de dovlecei se servește cu felii de pâine prăjite, decorată cu semințele aromate cu scorțișoară, alături de sparanghelul verde.
O altă metodă de a prepara această rețetă de salată de dovlecei este prin a fierbe dovleceii curățați de miezul cu semințe, apoi a-i pasa și a-i amesteca, după răcire, cu iaurt și maioneză.
Spor și poftă bună!
Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț, nu ezitați să accesați materialul video de mai jos, din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani: