Rețeta Key lime pie. Un fel de cheesecake mai light
O nebunie de desert din bucătăria americană, gustos și spectaculos: Key lime pie. Un fel de cheesecake mai light.
Publicat: Marti, 24 Septembrie 2019, 21:09 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:06O nebunie de desert din bucătăria americană, gustos și spectaculos: Key lime pie. Un fel de cheesecake mai light.
Rețeta Key lime pie - ingrediente
- 250 gr smântână cu 3,5% grăsime
- 300 gr lapte condensat
- 10 buc lime
- 300 gr biscuiți dulci
- 30 gr zahăr
- 120 gr unt 82%
- 250 gr cremă de brânză philadelphia
- colorant verde
- 10 gr gelatină
- Pentru decor:
- 2 lime
- 50 gr frișcă lichidă
- flori comestibile
- foiță de aur
Rețeta Key lime pie - Mod de preparare
Se mărunțesc biscuiții și se amestecă cu untul topit și cu zahărul.
Se hidratează gelatina în apă cât să fie acoperită.
Între timp, se mixează smântâna bine, apoi se adaugă laptele condensat și sucul de lime.
Se omogenizează bine apoi se adaugă crema de brânză și se mixează.
La sfârșit se adaugă gelatina diluată și coaja de lime.
Se asamblează în pahare și se lasă la rece.
Se decorează cu frișcă și cu felii de lime.
Vedeți și Rețeta de desert keto la pahar!