Sacrie - Supă cu iaurt, smântână și pui
Publicat: Marti, 26 Septembrie 2017, 18:55 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:21Ingrediente
- 400 g iaurt
- 400 g smântână
- 1 ceapă albă
- 1 ou
- 1lingură delikat
- 1 lingură amidon
- 4 pulpe superioare, de pui
- sare
- piper
- condimente arăbești
Mod de preparare
Se pune la fiert carnea de pui, în apă cu sare.
După ce se înlătură spuma care se formează, se adaugă ceapa tocată și se lasă la fiert în continuare.
Se adaugă delikatul și puțin piper.
Când carnea se desface de pe oase, acestea se înlătură, iar carnea se toacă în bucăți mai mici.
Într-un castron, se amestecă iaurtul cu smântâna și gălbenușul de ou, apoi se diluează cu puțină supă fierbinte.
Când supa este aprăape fiartă, se adaugă în fir subțire, amestecul de smântână cu iaurt și ou, amestecând intens pentru omogenizare.
Se mai lasă supa pe foc 10-15 minute, timp în care se potrivește gustul de condimente și sare.
Dacă nu este îngroșată, se adaugă amidonul diluat în puțină apă rece, în ultimele 10 minute de fierbere.
Se servește caldă, presărată cu condimente.