Saint Jacques cu Foie Gras
Publicat: Luni, 13 Februarie 2017, 08:51 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:36Ingrediente
- 800 g dovleac
- 600 g unt
- 150 g Physalis
- 400 g foie gras
- 8 scoici Saint Jacques
- 200 g usturoi negru
- 500 ml vin alb sec
- 400 ml ulei de măsline
- 100 ml ulei de trufe
- 1 lime sau lămâie
- 800 ml smântână de gătit Gran Cucina
- 100 g sare de mare grunjoasă
- 100 g piper
- 2 portocale
- 100 g busuioc proaspăt
- 1 zucchini proaspăt
- 200 g miere de albine
- 100 g boabe de coriandru
- flori comestibile
- microplante
Mod de preparare
Se pune apa la fiert, apoi, când apa atinge punctul de fierbere, se adaugă dovleacul.
După 15 minute se adaugă fructele de Phisalis, sare și piper după gust, iar când totul este fiert se scurge apa în exces și se adaugă untul, smântâna și ulei de trufe,
Totul se trece prin blender și se obține un piure cremos.
Se fac 8 noisette din Foie Gras, se trag la tigaia bine încinsă cam 1,5 minute, apoi stoarcem puțină zeamă de portocală și adăugăm puțină miere de albine la final.
Într-o tigaie bine încinsă se adaugă puțin unt, ulei de măsline, miere de albine, boabe de coriandru și vin alb sec și lăsăm vinul să se reducă până obținem o reducție de vin.
Într-o tigaie încinsă, se adaugă miezul de Saint Jacques cu puțin unt, ulei de măsline aromatizat cu usturoi și coriandru, se gătește cu multă atenție, apoi se adăugă puțină zeamă de portocală și lime.
Pe o farfurie întinsă se montează toate elementele cu bun gust și o cromatică corespunzătoare.