Salată de primăvară servită cu minciunele picante - Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne propune ca după mesele de sărbători, o rețetă de Salată de primăvară servită cu minciunele picante.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 21 Aprilie 2020, 09:21 | Actualizat: Miercuri, 22 Aprilie 2020, 06:25Este o salată din ingrediente verzi, proaspete și congelate, pline de vitamine și fibre, exact ce ne trebuie în zilele de după sărbătorile pline de mese copioase și mai puțin sănătoase. Iar minciunelele picante vor ține loc de pâine și vor completa gustul salatei într-un mod cât mai delicios.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Salată de primăvară servită cu minciunele picante:
- salată verde
- lăptuci
- baby spanac
- mazăre verde, congelată
- fasole verde, congelată
- fasole neagră, conservată
- 1 legătură de ceapă verde
- castraveți
- brânză brie
- Pentru dressing:
- zmeură
- zeamă de lămâie
- miere
- ulei de măsline
- sare și piper
- Pentru minciunele picante:
- 1kg făină tip 650
- 10 gr praf de copt
- 650-700 ml apă
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
- piper și condimentele preferate
- ulei pentru prăjit
Cum procedăm pentru Rețeta Salată de primăvară servită cu minciunele picante
Fasolea verde și mazărea se fierb în apă clocotită cu sare, doar pentru câteva minute, apoi se scot în apă rece, pentru a-și păstra forma și culoarea.
Salatele verzi se amestecă într-un vas încăpător și se adaugă mazărea, fasolea verde, fasolea neagră, boabe, bine scursă, felii de castraveți și bucăți de brânză.
Pe aceeași temăPentru dressing se amestecă într-un blender zmeura cu ulei de măsline, zeamă de lămâie și miere, după gust și se asezonează cu sare și piper.
Cu acest dressing se asortează salata de primăvară.
Pentru a pregăti minciunelele picante, se frământă un aluat din făina amestecată cu sare, zahăr, condimente și praf de copt, peste care se picură treptat apă. Aluatul se lasă la odihnit 10-15 minute, apoi se întinde în foi subțiri, pe masa înfăinată. Foile de aluat se decupează în mici dreptunghiuri care se crestează puțin în interior, pe diagonală. Se ia câte un colț de aluat și se răsucește de două ori în interior creând aspectul de minciunele.
Minciunelele se rumenesc în ulei încins până își schimbă culoarea.
Salata de primăvară se servește cu aceste delicioase minciunele rumene și crocante.
Spor și poftă bună!
Pentru a nu pierde anumite detalii și sfaturi de la Vlăduț, accesați și materialul video de mai jos!