Sanda Marin, doamna bucătăriei românești, te învață cum să pregătești BĂNUȚI OLTENEȘTI!
Legendara Sanda Marin vă propune pentru astăzi o rețetă extraordinară, una pe care nu aveți cum să nu o reluați, după ce ați încercat-o o datî: BĂNUȚI OLTENEȘTI!
Publicat: Duminica, 23 Iulie 2017, 19:26 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:28Legendara Sanda Marin vă propune pentru astăzi o rețetă extraordinară, una pe care nu aveți cum să nu o reluați, după ce ați încercat-o o datî: BĂNUȚI OLTENEȘTI!
Ingrediente (4 porții)
2 ardei iuți
2 cepe
6 ouă
200 g telemea rasă
1 l lapte dulce
250 g mălai
3 linguri unt
8 linguri ulei
1l egătură mărar verde
sare
Recomandari A1
piper
Preparare
- Prepari o mămăliguță din lapte și mălai. Speli mărarul și îl toci foarte fin. Cureți cepele, le speli și le toci, apoi le pui la călit în unt. Le lași la călit până capătă o culoare aurie. Adaugi peste ceapă ouăle bătute, cât să capete gust, dar să nu se închege prea tare. Dai imediat deoparte compoziția și torni totul peste mămăliguță, amestecând continuu. Adaugi brânza rasă, piper, sare și amesteci.
- La final, încorporezi mărarul și ardeii iuți tocați fin. Mămăliguța astfel preparată o răstorni pe o tavă și o lași să se răcească foarte bine. Din mămăliguță, decupezi cu un pahar bănuți pe care îi prăjești în ulei încins, pe ambele părți. Când sunt făcuți, îi scoți pe o hârtie absorbantă, să-și lase surplusul de grăsime.