Scrijele. Un preparat tradițional, maramureșean, simplu și delicios pentru orice pofticios!
Simple, rapide și gustoase, aceste scrijele, pot înlocui cu mare succes chipsurile din comerț!
Publicat: Luni, 30 Aprilie 2018, 20:11 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:12- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Simple, rapide și gustoase, aceste scrijele, pot înlocui cu mare succes chipsurile din comerț!
Ingrediente pentru scrijele
- 2 kg cartofi
- sare
- 500 g ceapă roșie
- 400 g slănină
- 400 g brânză
Mod de preparare pentru scrijele
Cartofii se curăță de coajă, se clătesc bine cu apă rece și se taie în felii groase de 4-5 mm.
Se incinge o tigaie, sau o plită, se presară multă sare și se coc feliile de cartofi, adică scrijelele.
Se întorc de pe o parte pe cealaltă.
Se servesc, apoi, calde, cu ceapă roșie, brânză și slănină.