Supă cremă de roșii preparată în trei moduri
Supa cremă de roșii este preferata tuturor, mai ales în plin sezon al roșiilor de grădină, dar se poate prepara chiar și cu roșii conservate, așa cum s-a văzut în emisiunea ”Chefi la cuțite”, unde un concurent a prezentat supă cremă de roșii preparată în trei moduri.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 28 Octombrie 2020, 11:17 | Actualizat: Miercuri, 28 Octombrie 2020, 14:45Caius Ovidiu Merșa, un concurent din Timișoara, critic de artă, fotograf, dar și bucătar de meserie, a preparat în cadrul show-lui culinar ”Chefi la cuțite”, trei tipuri de supă cremă de roșii, cu dedicație pentru cei trei chefi: Chef Florin Dumitrescu, Chef Cătălin Scărlătescu și Chef Sorin Bontea.
Iată ce ingrediente a folosit concurentul pentru a prepara Supă cremă de roșii preparată în trei moduri:
- 3 cepe
- 3 cartofi
- 3 căței de usturoi
- 1500 gr roșii întregi în sos de roșii
- 3 roșii proaspete
- 3 morcovi
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 țelină mică
- 3 ardei roșii
- 300 ml ulei de măsline
- parmezan
- smântână
- borș de corcodușe
- crutoane de pâine
- 50 gr făină
- brânză telemea, sărată
- leuștean și pătrunjel verde
Cum se procedează pentru Supă cremă de roșii preparată în trei moduri?
Se începe prin a curăța legumele și a le toca în cuburi, sau rondele, după caz.
Se încinge uleiul într-o tigaie adâncă și se pune la călit ceapa cu 2 căței de ustuuroi. Se lasă doar până se pătrunde ușor, apoi se adaugă morcovii, țelina și păstârnacul. Se amestecă să se pătrundă ușor toate ingredientele, apoi se adaugă roșiile proaspete curățate și tocate, dar și roșiile din conservă.
Se completează cu apă fierbinte, atât cât să fie ușor lichidă supa, apoi după ce fierb ingredientele 10-12 minute, se adaugă cartofii și ardeii, curățați și tocați mărunt.
Se asezonează cu sare și piper, iar când toate ingredientele sunt fierte și și-au lăsat savoarea se trec prin blender.
Pe aceeași temăAcum se vor separa cele trei feluri de supă cremă de roșii.
În supa cremă de roșii ardelenească, destinată lui Chef Florin Dumitrescu se vor adăuga crutoane de pâine și cuburi de brânză, iar supa se va lăsa dulce, fără a o acri.
Pentru supa cremă de roșii bănățeană se va prepara puțin rântaș din făină desfăcută în puțin ulei în care s-a călit o ceapă, dar și cu puțină smântână. Aceasta va fi destinată lui Chef Sorin Bontea.
Iar supa cremă de roșii moldovenească, destinată lui Chef Cătălin Scărlătescu se va acri cu un borș de corcodușe, specific moldovenesc.
Supele cremă de roșii vor fi garnisite cu verdeață proaspătă, la final.
Nu uitați că îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!