Antena Căutare

Chefi la cuțite, 19 aprilie 2021. Supă cremă siciliană de roșii și Penne quattro formaggi cu roșii uscate, gătite de Ioana Cutugno

Ediția 23 a sezonului 9 ”Chefi la cuțite” Ioana Cutugno a gătit Supă cremă siciliană de roșii și Penne quattro formaggi cu roșii uscate și spanac, două rețete delicioase ce au primit punctraj maxim.

Supă cremă siciliană de roșii și Penne quattro formaggi cu roșii uscate, două preparate din bucătăria italiană Galerie
Supă cremă siciliană de roșii și Penne quattro formaggi cu roșii uscate, în boluri de ceramică, pe o tavă de servire | Chefi la cuțite

În vârstă de 27 de ani, Ioana Cutugno, lucrează ca editor video în Brașov și a venit în ediția 23 a sezonului 9 ”Chefi la cuțite” pentru a-i impresiona pe chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, cu două preparate - Supă cremă siciliană de roșii și Penne quattro formaggi cu roșii uscate și spanac.

Tânăra concurentă a reușit să cucerească gusturile celor trei chefi, obținând trei cuțite pentru preparatele sale. În același timp cu preparatele concurenta a impresionat și cu povestea de viață emoționantă.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modurile de preparare ale celor două rețete din bucătăria italiană, care au trimis concurenta în etapa următoare.

Supă cremă siciliană de roșii și Penne quattro formaggi cu roșii uscate - Ingrediente

Cu ingrediente de calitate din gama Lidl, atent selecționate și perfect ambalate preparatele nu au cum să nu fie gustoase și apreciate.

Ingrediente pentru Penne quattro formaggi cu roșii uscate:

  • 800 gr paste penne cu ou
  • 200 gr unt
  • sare și piper alb
  • 200 gr mozzarella
  • 200 gr parmezan
  • 200 gr brânză gorgonzola
  • 100 gr brânză de capră maturata
  • 600 ml smântână pentru gătit
  • 500 g baby spanac
  • 100 g roșii deshidratate
  • frunze de busuioc proaspat
  • microplante
  • sare de Himalaya
  • piper negru

Ingrediente pentru supă cremă siciliană de roșii:

  • 2 conserve de roșii întregi, decojite
  • 500 gr roșii cherry
  • 2 cartofi albi
  • 1 l suc de roșii
  • 2 cepe
  • 3 căței de usturoi
  • 1 coajă de parmezan
  • 100 gr parrmezan răzuit
  • 3 lingurițe zahăr
  • 400 ml supă de legume
  • 10 frunze busuioc
  • 300 ml smântână de gătit
  • ulei de măsline
  • 50 gr unt
  • 5 felii de pâine albă
  • usturoi ganulat
  • sare și piper

Supă cremă siciliană de roșii și Penne quattro formaggi cu roșii uscate - Mod de preparare

Modul de preparare al celor două rețete este destul de simplu, însă contează mult combinația de ingrediente și etapele în care sunt adăugate, pentru un rezultat optim.

Supă cremă siciliană de roșii - Mod de preparare

Se pun la cuptor roșiile cherry stropite cu puțin ulei de măsline, pentru 20 de minute la 200 de grade.

Se pune ulei și unt într-o oală și se călesc legumele curățate și tocate. Se adaugă roșiile din conservă, decojite, sucul de roșii și dacă mai este cazul, supă de legume. se adauga coaja de parmesan, sare, piper si se lasa la fiert

Citește și: Rețetă de ciorbă din ciuperci pleurotus, preparată de Lucian Barna

Se scot roșiile din cuptor, se blenduiesc șise trec prin sită fină, apoi se adaugă în supă. La final se adaugă frunzele de busuioc, smântana de gătit și se procesează supa cremă cu ajutorul blenderului.

Se prăjesc crutoanele de pâine în ulei de măsline cu usturoi granulat și se adaugă în supă în timpul servirii.

Dacă ești în pană de idei și nu știi ce să mai prepari pentru una dintre mesele principale ale zilei, îți oferim o rețetă de supă cremă de ciuperci cu lapte de cocos.

Penne quattro formaggi cu roșii uscate și spanac - Mod de preparare

Se pun pastele la fiert în apă cu sare și se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet.

Se pune 100 gr de unt la topit într-o tigaie încăpătoare, apoi se adaugă smântâna.
Se adaugă brânzeturile, mai puțin cea de capră.Se amestecă de câteva ori până rezultă un sos și se stinge focul. Se pune sare si piper după gust.

Separat, se trage la tigaie spanacul în 50 gr de unt topit, apoi se amestecă cu sosul de brânzeturi și cu roșii uscate tăiate mărunt, precum și cu frunze de busuioc rupte. Se mai presară piper alb, după gust și sare, dacă mai necesită.

Se pun pastele în sos, se amestecă și se mai lasă puțin la fiert să se întrepătrundă bine gusturile. Se așază în vase ceramice, rotunde, unse cu unt. Deasupra se rade brânză de capră și se dau la cuptor pentru aproximativ 10 minute la 180 grade celsius pentru a se gratina.

Dacă îți este poftă de un desert vegan, rapid și simplu de preparat, poți testa o negresă din doar două ingrediente.

Chefi la cuțite, 18 aprilie 2021. Rețetă de ciorbă din ciuperci pleurotus, preparată de Lucian Barna... Rețetă de friptură de miel a lui Chef Cătălin Scărlătescu. Trucuri de la juratul Chefi la cuțite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x