Tagliatelle nero di seppia cu sos de creveți
Pentru iubitorii rețetelor de paste, o rețetă interesantă, altfel decât cele clasice: Tagliatelle nero di seppia cu sos de creveți.
Publicat: Marti, 14 Mai 2019, 21:48 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:05Pentru iubitorii rețetelor de paste, o rețetă interesantă, altfel decât cele clasice: Tagliatelle nero di seppia cu sos de creveți.
Ingrediente pentru rețeta Tagliatelle nero di seppia cu sos de creveți
- 1 căpățână de usturoi,
- 25 buc cozi de creveți (pot fi si congelatț)
- 300 g roșii cherry (multicolore)
- Ulei de măsline
- 500 ml smântână de gătit
- 500 g tagliatelle nero di seppia
- 150 g fistic decojit
- 1 legatură pătrunjel
- 1 legatură busuioc proaspăt
- 150 g pesmet panko
- 3 ouă
- 100 g ăină
- 150 ml vin rose
- 100 g unt
- Sare
- Piper alb măcinat
- Ulei de floarea soarelui
Mod de preparare pentru rețeta Tagliatelle nero di seppia cu sos de creveți
Se curăță și se taie mărunt usturoiul, apoi se pune la călit într o tigaie cu puțin ulei de măsline. Se taie câteva roșii cherry în sferturi și se adaugă în tigaie. Se adaugă cele15 cozi de creveți, decorticate în prealabil , cu cochiliile de la creveți și se face un stoc pe care o să îl folosim la sos. Ddupă ce se pătrund puțin creveții, se stinge totul cu vin, se lasă să se reducă vinul la jumătate și se adaugă puțin din stocul preparat din cochiliile de la creveți. Se lasă aproximativ 2 minute și se adaugă smântâna lichidă. Se mai lasă 3 minute și se trece toată compoziția printr-un blender transformând totul într-un sos.
Se pun pastele la fiert în apă clocotită cu sare având grijăsă fie al dente. Se scurg, apoi și se pun într o tigaie cu puțin unt, se toarnă peste ele sosul de creveți și pătrunjelul tăiat mărunt. Între timp,restul de creveți curățati se dau prin făină, prin ouăle bătute și pesmet panko și se pun la prăjit in baie de ulei. Se fac rulou paștele se așează pe farfurie se pun deasupra creveții in panko, fistic tocat și se decorează cu roșii cherry proaspete și frunze de busuioc fresh.