Tartă cu dovlecel și brânză. Rețetă de tartă sărată, simplă și ușoară
Rețetele de tarte, indiferent că sunt dulci sau sărate, sunt foarte apreciate, pentru că se prepară rapid și ușor, cu ingrediente la îndemâna tuturor. Și pentru că suntem în plin sezon al dovleceilor de grădină, să ne răsfățăm cu o Tartă cu dovlecel și brânză.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 03 Iulie 2020, 08:26 | Actualizat: Vineri, 03 Iulie 2020, 11:13Când ne gândim la dovlecel, automat de gândim și la brânză, pentru că fac echipă bună împreună, în gustări delicioase, de vară. Iar dacă mai adăugăm și verdețuri și condimentele preferate, satisfacția este și mai mare.
Este recomandat să consumăm dovlecelul cu coajă cu tot, întrucât conține substanțe active și în miez, dar mai ales în coajă. Dovleceii sunt săraci caloric, având un conținut de peste 90% apă, atunci când sunt proaspeți, așa că putem să-i includem fără rețineri în cât mai multe preparate.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Tartă cu dovlecel și brânză. Rețetă de tartă sărată, simplă și ușoară:
- Pentru aluat fraged de tartă:
- 350 gr făină
- 125 gr unt gras
- 1 ou
- 1/2 linguriță sare
- 3-4 linguri de apă rece
- 1 vârf linguriță bicarbonat de sodiu
- Pentru umplut:
- 1 dovlecel, mediu
- 350 gr brânză sărată
- 150 gr brânză proaspătă
- 1 lingură smântână
- 2 ouă
- câteva frunze de ceapă verde
- câteva frunze de busuioc verde
- 1/2 legătură de mărar
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Tartă cu dovlecel și brânză. Rețetă de tartă sărată, simplă și ușoară?
Începem prin a pregăti aluat fraged de tartă.
Pentru a pregăti aluat fraged de tartă, începem prin a cerne făina într-un vas și o amestecăm cu sare și bicarbonat de sodiu. Adăugăm untul rece, tăiat în cuburi și oul. Amestecăm ingredientele cu vârfurile degetelor adăugând, treptat, apă rece, până obținem un aluat nelipicios și compact. Acoperim aluatul cu folie de prospețime și îl dăm la rece pentru 45-50 de minute.
Pe aceeași temăPentru umplutură, dăm dovlecelul pe răzătoarea mare, fără a-l curăța de coajă și îl amestecăm cu cele două tipuri de brânză. Adăugăm și 1 ou, 1 lingură de smântână, pentru cremozitate și verdețurile tocate fin. Omogenizăm bine compoziția
Scoatem aluatul de tartă de la rece, îl întindem în formă circulară, pe masa înfăinată, apoi îl transferăm în forma de tartă, tapetată cu grăsime și făină. Îl înțepăm din loc în loc cu furculița și întindem compoziția de dovlecel cu brânză în interior.
Amestecăm bine un ou și cu ajutorul unei pensule, ungem tarta cu dovlecel și brânză pe toată suprafața de deasupra.
Coacem delicioasa tartă cu dovlecel și brânză pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau până se prepară bine aluatul.
O lăsăm să se tempereze, apoi o putem porționa și servi cu poftă.
Spor și poftă bună!