Tocană de ceapă cu roșii și carne de pui. Rețetă țărănească de tocană
Vara, când ceapa abia scoasă din pământ este suculentă și foarte gustoasă, iar roșiile sunt bune coapte și dulci, le putem testa gistul într-o delicioasă tocană de ceapă cu roșii și carne de pui.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 20 Iulie 2020, 09:35 | Actualizat: Luni, 20 Iulie 2020, 10:16- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Este o rețetă țărănească de tocană, din zona de sud a țării pe care o prepară gospodinele după ce scot ceapa și usturoiul din răzoare.
Tocana are gust ușor dulce și ușor picant, iar dacă se folosește carne de pui crescut în mod natural, deliciul este maxim.
Tocană de ceapă cu roșii și carne de pui. Rețetă țărănească de tocană - Ingrediente:
- 1 kg carne de pui( pulpe și piept)
- 500 gr ceapa
- 500 gr roșii coapte
- 3-4 căței de usturoi
- 2-3 linguri de ulei
- sare și piper, după gust
- 1 crenguță de cimbru
- 1-2 foi dafin
- 1 legatura patrunjel
Tocană de ceapă cu roșii și carne de pui. Rețetă țărănească de tocană - Preparare
Porționăm carnea și presărăam peste ea sare și piper.
Încingem uleiul într-o tigaie, sau tuciu și prăjim carnea în el, la foc iute, întorcând-o de pe o parte pe altă să se rumenesca uniform. O prăjim bine, apoi o trecem în alt vas.
Ceapa curățată, spălată și scursă bine, o tăiem în fâșii mai mari și o adăugăm în grăsimea din vas. Amestecăm în ea de câteva ori, la foc încet, apoi adăugăm 2 căței de usturoi rondele și câțiva stropi de apă fierbinte, acoperim vasul și o lăsăm să se înăbușe până când devine sticloasă. Avem grijă să mai picuram din când în când apă fiertbinte peste ea, să nu se ardă.
Pe aceeași temăRoșiile le opărim în apă fiartă ca să le decojim ușor, apoi le îndepărtăm cotoarele și le trecem prin robot, sau le pasăm cu furculița.
Peste ceapa înăbușită, adăugăm roșiile și restul de usturoi curățat și presat și presărăm puțină sare. Acoperim vasul și îl lăsăm la foc mediu până când mâncarea începe să fiarbă intens.
Presăram condimentele, amestecăm ușor să nu strivim ceapa, apoi adăugăm carnea de pui, acoperim vasul și îl mai lăsăm pe foc maxim 10 minute.
Gustăm tocana de ceapă cu roșii și carne de pui, o mai asezonăm cu condimente și sare, adăugăm și zahărul, mai amestecăm de două-trei ori și stingem focul.
Pe aceeași temăTocăm verdeața și o adăugăm peste mâncare.
Este foarte gustoasă tocana țărănească de ceapă cu roșii și carne de pui, mai ales servită cu mămăliguță!
Spor și poftă bună!