Antena

Tocană de ceapă cu roșii și carne de pui. Rețetă țărănească de tocană

Vara, când ceapa abia scoasă din pământ este suculentă și foarte gustoasă, iar roșiile sunt bune coapte și dulci, le putem testa gistul într-o delicioasă tocană de ceapă cu roșii și carne de pui.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 20 Iulie 2020, 09:35 | Actualizat: Luni, 20 Iulie 2020, 10:16
Tocană de ceapă cu roșii și carne de pui

Este o rețetă țărănească de tocană, din zona de sud a țării pe care o prepară gospodinele după ce scot ceapa și usturoiul din răzoare.

Tocana are gust ușor dulce și ușor picant, iar dacă se folosește carne de pui crescut în mod natural, deliciul este maxim.

Tocană de ceapă cu roșii și carne de pui. Rețetă țărănească de tocană - Ingrediente:



Tocană de ceapă cu roșii și carne de pui. Rețetă țărănească de tocană - Preparare

Porționăm carnea și presărăam peste ea sare și piper.

Încingem uleiul într-o tigaie, sau tuciu și prăjim carnea în el, la foc iute, întorcând-o de pe o parte pe altă să se rumenesca uniform. O prăjim bine, apoi o trecem în alt vas.

Ceapa curățată, spălată și scursă bine, o tăiem în fâșii mai mari și o adăugăm în grăsimea din vas. Amestecăm în ea de câteva ori, la foc încet, apoi adăugăm 2 căței de usturoi rondele și câțiva stropi de apă fierbinte, acoperim vasul și o lăsăm să se înăbușe până când devine sticloasă. Avem grijă să mai picuram din când în când apă fiertbinte peste ea, să nu se ardă.

Pe aceeași temă

Roșiile le opărim în apă fiartă ca să le decojim ușor, apoi le îndepărtăm cotoarele și le trecem prin robot, sau le pasăm cu furculița.

Recomandari A1

Peste ceapa înăbușită, adăugăm roșiile și restul de usturoi curățat și presat și presărăm puțină sare. Acoperim vasul și îl lăsăm la foc mediu până când mâncarea începe să fiarbă intens.

Presăram condimentele, amestecăm ușor să nu strivim ceapa, apoi adăugăm carnea de pui, acoperim vasul și îl mai lăsăm pe foc maxim 10 minute.

Gustăm tocana de ceapă cu roșii și carne de pui, o mai asezonăm cu condimente și sare, adăugăm și zahărul, mai amestecăm de două-trei ori și stingem focul.

Pe aceeași temă

Tocăm verdeața și o adăugăm peste mâncare.

Este foarte gustoasă tocana țărănească de ceapă cu roșii și carne de pui, mai ales servită cu mămăliguță!

Spor și poftă bună!

Whatsapp LinkedIn
tocana de ceapa cu rosii si carne de pui reteta taraneasca de tocana ceapa rosii carne de pui
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Viaţa după potop, drama românilor sinistraţi în Valencia. "Nu mă gândeam în viaţa mea că în Spania se întâmplă aşa ceva, să nu primeşti ajutor imediat"
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și