Pe cât de simplu și rapid se prepară rețeta Tocăniță de ciuperci servită cu mămăliguță, pe atât de gustoasă și de nerefuzat este!
Rețeta Tocăniță de ciuperci servită cu mămăliguță - Ingrediente
- 1 kg ciuperci
- 4 cepe
- 2-3 căței de usturoi
- 5 linguri de ulei
- 1 ardei roșu
- 1 ardei verde
- 200 ml suc de roșii
- boia
- piper
- sare
- mămăligă
- 2 legături de mărar
Rețeta Tocăniță de ciuperci servită cu mămăliguță - Preparare
Se pun la călit în ulei încins ceapa toccata mărunt și 2 căței de usturoi, de asemeni, tocați mărunt.
Când ceapa devine translucidă, se adaugă ciupercile tocate în patru, sau foliate mai grosier.
După ce și ciupercile sunt pătrunse se adaugă cei doi ardei tocați în cuburi și sucul de roșii.
- Citiți și rețeta Ciulama de ciuperci cu mămăliguță!
Se lasă tocănița de ciuperci să fiarbă până se reduce sosul, asezonându-se după gust cu sare, piper și boia de ardei.
În ultimele 5-6 minute se adaugă mărarul tocat și un cățel de usturoi răzuit.
Tocănița de ciuperci se servește cu mămăliguță preparată în modul clasic.
- Vedeți AICI o rețetă de mămăliguță clasică!