Rețetă de tocăniță de ceapă cu ficat de pui și piure de cartofi cu hribi sotați, gătită de Roxana Blenche la Chefi la cuțite
Pe principiul că ficățeii de pui fură poftele oricui, iată o delicioasă rețetă de tocăniță de ceapă cu ficat de pui și piure de cartofi cu hribi sotați, preparată în cadrul primei confruntări individuale din sezonul 8 ”Chefi la cuțite”
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 10 Noiembrie 2020, 19:40 | Actualizat: Marti, 10 Noiembrie 2020, 21:19- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Roxana Blenche, o concurentă din echipa lui Chef Florin Dumitrescu, pe care a luat-o de la Chef Sorin Bontea folosindu-și amuleta, i-a surprins plăcut pe cei trei chefi preparând în ediția 28 a sezonului 8 ”Chefi la cuțite” o delicioasă rețetă de tocăniță de ceapă cu ficat de pui și piure de cartofi cu hribi sotați.
Pe cât de simplă a fost rețeta, pe atât de gustoasă și în tema propusă de Gina pentru primul battle din acest sezon
Ingrediente pentru Rețetă de tocăniță de ceapă cu ficat de pui și piure de cartofi cu hribi sotați:
-
Pentru tocănița de ceapă cu ficat de pui:
- 1 kg ficat de pui
- 250 gr ceapă
- 2 cățel de usturoi
- ulei
- sare, piper și boia de ardei
- 200 ml vin
-
Pentru piure de cartofi:
- 500 gr cartofi
- 200 ml lapte
- 100 gr unt
- sare și piper
- 200 gr hribi
Mod de preparare pentru rețetă de tocăniță de ceapă cu ficat de pui și piure de cartofi cu hribi sotați.
Mai întâi se curăță ficățeii de pui și se trag la tigaie în ulei încins, fără a-i condimenta.
Se întorc de pe o parte pe cealată, iar când prind puțină culoare se adaugă ceapa curățată și tocată julien și un cățel de usturoi tocat rondele. Se amestecă ușor să se pătrundă și ceapa, apoi se asezonează cu sare și piper și se adaugă vinul.
Se lasă tocănița de ceapă cu ficăței să fiarbă până se evaporă alcoolul, iar spre final se adaugă boia de ardei și un cățel de usturoi răzuit.
Pe aceeași temăSe prepară piure de cartofi.
Se curăță cartofii, se spală, se toacă cuburi și se fiert în apă cu sare.
Se lasă să fiarbă până încep să se sfărâme, se scurg, se pasează și se adaugă unt și lapte fierbinte.
Hribii se feliază și se sotează într-o tigaie cu ulei încins.
Foarte apreciată de cei trei chefi a fost această rețetă de tocăniță de ceapă cu ficat de pui și piure de cartofi cu hribi sotați!